Zaterdag liep Nederland tegen Costa Rica toch nog goed af. Na 120 minuten voetbal had de keeper van Los Ticos, Keylor Navas, op miraculeuze wijze zijn doel schoon gehouden. Van alles kwam op Navas af: vrije trappen, corners, schoten van ver, schoten van dichtbij, door het midden, hoog en laag en tot slot vier strafschoppen. Maar daar wist hij er geen enkele van te stoppen.

Herbeleef de zenuwslopende match van Oranje met deze foto’s.

451736156

De wereldpers stort zich op het Nederlands Elftal. Zouden de mannen van Oranje voor de derde keer in de vijf afgelopen WK’s de halve finale bereiken?

451738662

Toen kon Miss Costa Rica nog lachen.

Netherlands v Costa Rica: Quarter Final - 2014 FIFA World Cup BrazilNetherlands v Costa Rica: Quarter Final - 2014 FIFA World Cup Brazil

Nederland had de partij volledig onder controle. Los Ticos wilden, konden en durfden niet aan te vallen. Ze losten slechts 1 schot op goal af. Nederland werd gefrustreerd door paal, lat en de niet helemaal in topvorm verkerende Robin van Persie, maar vooral  door..

451738612

Keylor Navas, de superbe keeper van Costa Rica. Hij hoort thuis in het rijtje superkeepers van dit WK (Tim Howard van de VS, Guillermo Ochoa van Mexico).

Netherlands v Costa Rica: Quarter Final - 2014 FIFA World Cup Brazil 451742606

Maar toen kwam De Wissel. Jasper Cillessen werd in de laatste minuut van de verlenging naar de kant gehaald. Tim Krul mocht proberen de Costa Ricaanse strafschoppen te stoppen. Cillessen was niet vooraf ingelicht over het plan van Louis van Gaal en schopte woedend naar een waterzak.

Netherlands v Costa Rica: Quarter Final - 2014 FIFA World Cup Brazil451741304

Ook Cillessen kon al snel weer juichen en lachen, want Krul zat er bij alle vijf penalty’s dichtbij en keerde er twee. “Ik kan je gedachten lezen, ik weet wat je gaat doen”, vertelde hij aan Los Ticos.

Netherlands v Costa Rica: Quarter Final - 2014 FIFA World Cup Brazil

Wesley Sneijder mag voor de tweede keer in zijn leven een halve finale spelen op een WK.