Zondag om 22:00 uur start Costa Rica versus Griekenland. In de groepsfase bleef Costa Rica ongeslagen (zeven punten) en schoot Griekenland zich op het nippertje via een penalty naar de laatste zestien. Hier zijn tien statistieken.

Costa Rica versus Griekenland

1 Griekenland heeft slechts 2 van zijn 9 vorige WK-duels gewonnen. Voor het eerst staan de Grieken in de tweede ronde.

2 Voor Costa Rica is dit de tweede keer bij de laatste 16 van een WK. De vorige keer was in 1990, toen met 4-1 werd verloren van Tsjechoslowakije.

3 Griekenland heeft op eindrondes (EK en WK) 7 duels gewonnen en 4 keer gebeurde dat met de score 1-0.

4 Georgios Samaras maakte tegen Ivoorkust via een penalty de winnende treffer. Het is tot nu toe zijn enige doelpoging van het WK 2014.

5 In zijn vorige 9 WK-duels heeft Griekenland slechts 1 keer een clean sheet behouden. Dat was op dit WK tegen Japan (0-0).

6 In zijn 3 vorige duels op dit WK had Costa Rica telkens het minste balbezit. Tegen Uruguay piekte het land met 44,4% balbezit.

7 Costa Rica heeft slechts 1 tegengoal gekregen en dat was via een penalty. Edson Cavani van Uruguay benutte de strafschop.

8 Keylor Navas, keeper van Levante en Costa Rica, heeft 7 van de 8 schoten die hij te verwerken kreeg tegengehouden.

9 Sinds 2002 is geen land uit de CONCACAF zone meer in de kwart finale van een WK terecht gekomen. Dat jaar hoorde de VS tot de laatste acht.

10 Costa Rica scoorde 4 keer tot nu toe en allemaal vielen ze na de 44e minuut.

Lees ook tien statistieken over Nederland tegen Mexico.