De tiende editie van de Confederations Cup wordt gespeeld in Rusland. De twee andere Europese deelnemers, Portugal en Duitsland, behoren tot de favorieten, net als Chili.

Het toernooi, dat sinds 1992 wordt gespeeld, is een soort supertoernooi voor alle continentale kampioenen en de wereldkampioen. Deze editie zien we organisator Rusland, wereldkampioen Duitsland en continentale winnaars Portugal, Chili, Mexico, Nieuw-Zeeland, Kameroen en Australië (winnaar van Azië voor de duidelijkheid).

FIFA Confederations Cup 2017

Om een beetje interessante halve finales en een mooie finale te krijgen, zijn de twee groepen wel geloot op basis van de FIFA-ranglijst, met organisator Rusland in de sterke pot 1. Dat betekende pech voor Mexico en Australië, die hoger staan op de FIFA-ranking. Groep A bestaat nu uit Rusland, Nieuw-Zeeland, Portugal en Mexico. In groep B zitten Kameroen, Chili, Australië en Duitsland.

Van tevoren zou je natuurlijk wereldkampioen Duitsland als topfavoriet aanmerken. Maar wanneer je de selectie ziet, neem je die woorden gauw terug. Aanvoerder Julian Draxler heeft met 30 interlands de meeste onder zijn riem. Na Jonas Hector (29) heeft de rest er nog geen 20 achter zijn naam staan. Leuk is wel dat Ajax-aanvaller Amin Younes erbij is. Andere bekende namen zijn Marc-André ter Stegen (FC Barcelona), Emre Can (Liverpool) en Joshua Kimmich (Bayern München). Dus het zijn zeker geen koekenbakkers.

Portugal en Cristiano Ronaldo ruiken een prijs

Confed Cup winnaar voorspellen wedkantoren GettyVorige zomer was het dan eindelijk zover. Portugal pakte voor het eerst in zijn lange voetbalgeschiedenis een hoofdprijs door in Frankrijk Europees kampioen te worden. Nu het land voor het eerst mag meedoen aan de Confederations Cup, wil het natuurlijk ook die prijs winnen.

Vandaar dat Fernando Santos met een ploeg op volle oorlogssterkte afreist naar Rusland. Sterspeler Cristiano Ronaldo zal er net zo op gebrand zijn om zijn uitpuilende prijzenkast nog verder uit te breiden. Alle andere helden van het EK 2016 zijn er natuurlijk ook bij, zoals Nani, Ricardo Quaresma en João Moutinho.

Chili gevaarlijke outsider Confed Cup 2017

Met vier Europese winnaars en vier Zuid-Amerikaanse winnaars in de voorgaande edities (Mexico is de andere) is het natuurlijk niet moeilijk om de favorieten aan te wijzen. De afgelopen drie keer wist Brazilië de Europese landen af te troeven. Dit keer kan het zomaar zijn dat Chili hun opvolger is. Net als Portugal en Rusland debuteren zij op dit internationale toernooi. Maar ze mogen niet onderschat worden.

Immers, als je de Copa América wint, ben je gewoon een topland. En zeker als je daarbij in de groepsfase Mexico (uitgenodigd) verslaat, in de kwartfinale Uruguay verslaat en in de finale Argentinië verslaat. Grote roerganger bij Chili is natuurlijk Arsenal-aanvaller Alexis Sánchez. Hij voelt zich gesteund door een zeer ervaren ploeg met Claudio Bravo, Arturo Vidal en Mauricio Isla. Als Chili de groepsfase van de Confederations Cup met Duitsland, Kameroen en Australië overleeft, maakt het een goede kans op de eindzege.

Wedden op Confederations Cup 2017

Het toernooi is van 17 juni tot 2 juli, dus genoeg kans voor leuke weddenschappen. Bookmaker 888Sport heeft dezelfde favorieten als ik, met opvallend Duitsland op 1 @3.25. Portugal volgt op 3.50, vlak voor Chili op 3.75.

Voor een finaleplek staat Portugal als beste op 1.90. Je kunt ook voorspellen uit welke groep de winnaar komt. Groep B, met Chili en Duitsland, noteert 1.72. Lees: wedden op voetbal.