Woensdag gaat de Confederations Cup te Rusland om 19:00 uur verder met het gastland tegen de Europees kampioen Portugal. Om 22:00 uur betreden Mexico en Nieuw-Zeeland het veld.

Rusland, dat dit toernooi aangrijpt als repetitie voor het WK 2018, heeft al drie punten op zak na de eenvoudige zege op Nieuw-Zeeland.

Rusland – Portugal

De Russen, die normaliter niet al te sprankelend voetbal laten zien, kwamen tot zeventien schoten en mikten er zeven tussen de palen. Maar de gaten die de Nieuw-Zeelanders lieten vallen in hun organisatie, zullen ze vermoedelijk niet tegen gaan komen bij de Portugesen.

Cristiano Ronaldo en co speelden met 2-2 gelijk tegen Mexico en dat was geen onlogische uitslag, al past twee tegengoals krijgen niet bij de spelopvatting van de winnaars van Euro 2016. Met nog een match tegen Nieuw-Zeeland voor de boeg zou weer een gelijkspel niet zo slecht uitkomen, dat was tenslotte ook op het EK de meest voorkomende uitslag bij Portugal.

De Portugese bondscoach Fernando Santos heeft nog wat ijzers in het vuur die hij rust gunde. Gelson Martins en Andre Silva waren tegen Mexico alleen invallers en Bernardo Silva kwam geheel niet in actie.

Mexico – Nieuw-Zeeland

Confed Cup voorspellen winnaar wedkantorenHet zal niemand verbazen als Nieuw-Zeeland de Confederations Cup verlaat met nul punten en nul goals voor. In 2009 gebeurde dat al eens. Daar staat tegenover dat Mexico over een getalenteerde lichting beschikt, met Chicharito een echte afmaker in huis heeft en op het middenveld zal domineren met bikkels als PSV-speler Andres Guardado. En misschien krijgt Hirving Lozano ook speeltijd, die deze week is vastgelegd door PSV.

De gemiddelde leeftijd van de Mexicaanse selectie is bijna 28 jaar, oftewel ideaal om prijzen te gaan pakken. Dat lukte in 2015 al bij de Gold Cup en in 2012 op de Olympische Spelen (met een vanwege de regels jong team). Na al zes keer op rij te struikelen in de achtste finale van het WK moet “El Tri” nu gaan werken aan de mentaliteit om die barriere volgend jaar te kunnen doorbreken.

Wedden op Confederations Cup 2017

Portugal is tegen Rusland de favoriet met @1.92, gelijkspel noteert @3.30 en winst voor de gastheer @4.20 bij Bookmaker 888Sport. Mexico noteert tegen Nieuw-Zeeland @1.11, gelijkspel @8.00 en een shock @24.00. Lees: wedden op voetbal.