Zaterdag om 18:00 uur start Griekenland versus Colombia op het WK 2014 in Brazilië. Hier zijn tien statistieken over dit duel.

Colombia versus Griekenland

1 Slechts één keer eerder ontmoetten deze landen elkaar op een voetbalveld. In 1994 won Colombia met 2-0.

2 Colombia verbrak een reeks van drie gelijke spelen door in de laatste oefenwedstrijd voor het Wereldkampioenschap Jordanië te verslaan met 3-0.

3 Sinds september 2013 is Colombia ongeslagen. Uruguay was met 2-0 te sterk in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone. Van de zeven partijen daarna won Colombia er drie.

4 Griekenland heeft het WK bereikt door in de play-off af te rekenen met Roemenië (totaalscore 4-2). Het is de derde keer dat de Grieken present zijn op een WK.

5 “Hellas” (Griekenland) heeft een reputatie vooral te verdedigen en moeizaam tot scoren te komen. Dat bleek ook tijdens de oefenwedstrijden tegen Zuid-Korea, Portugal en Nigeria, waarin de Grieken niet scoorden. De laatste oefenpartij leverde echter een 2-1 zege op Bolivia op.

6 Colombia mist Radamel Falcao, spits van AS Monaco, die acht goals maakte tijdens de kwalificaties. Teófilo Gutiérrez kwam toen tot zes treffers.

7 De Colombianen kwamen tijdens de kwalificaties tot de meeste schoten op goal in de Zuid-Amerikaanse zone: 99 keer.

8 Griekenland behaalde in de Europese zone de meeste “clean sheets” (nul tegengoals): acht keer.

9 De Portugees Fernando Santos was reeds 26 wedstrijden de bondscoach van Griekenland. Zeventien keer won het land, zes keer werd gelijk gespeeld.

10 Griekenland won vijf van zijn zes vorige WK-duels. In die periode werd alleen Nigeria verslagen (WK 2010, 2-1).