Vannacht om twaalf uur begint Chili versus Australië, de andere match in Groep B. Hier zijn tien statistieken over La Roja en de Socceroos.

Chili versus Australië

1 Australië heeft tien partijen gespeeld op een WK Voetbal en slechts één keer lukte het om geen tegengoals te krijgen. Dat was in 1974, toen het 0-0 werd tegen..Chili!

2 In 1962 eindigde Chili als nummer drie. Daarna ging het bergafwaarts: van de zeventien duels werden er slechts twee gewonnen en zes gelijk gespeeld.

3 Bij de laatste drie deelnames verloor Chili een partij van de latere wereldkampioen. In 1982 West-Duitsland, in 1986 Brazilië en in 2010 Spanje.

4 Van de tien vorige WK-duels verloor Australië er vijf en won het er twee. Japan werd in 2006 verslagen met 3-1 en Servië verloor in 2010 met 2-1.

5 Duels van Australië leveren veel rode kaarten op. In de acht laatste WK-partijen kregen de Socceroos vier rode prenten en de tegenstanders drie.

6 Chili heeft van de 32 deelnemers het hoogste gemiddelde aantal tegengoals opgelopen tijdens de kwalificaties. Per duel kreeg Chili 1.56 tegengoals.

7 Arturo Vidal was in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone de meest scorende middenvelder. De speler van Juventus maakte vijf goals.

8 In acht van de tien vorige duels van Chili op een WK vielen er minstens drie doelpunten.

9 Chili won vijf van zijn zes laatste kwalificatieduels en stond telkens al in de rust voor.

10 De onderlinge stand tussen de landen is 3-1 in het voordeel van Chili.