Brazilië tegen Colombia vangt vrijdag om 22:00 uur aan. Het is de tweede kwart finale van het WK 2014. Het gastland won pas na strafschoppen van Chili, Colombia heeft alle vier eerdere partijen gewonnen en had in de achtste finale geen moeite net Uruguay. Hier zijn tien statistieken.

Brazilië tegen Colombia

1 Brazilië heeft op de 6 vorige WK’s telkens minstens de kwart finale bereikt, maar wacht sinds 2002 op een doortocht naar de halve finale of beter.

2 Voor Colombia is dit de eerste kwart finale op een Wereldkampioenschap Voetbal.

3 De 4 vorige onderlinge ontmoetingen eindigden in een gelijkspel, waarvan 3 keer 0-0.

4 Colombia won voor het laatst van de Selecao in 1991. Daarna won Brazilië 7 keer en werd 5 keer gelijk gespeeld.

5 In de 12 vorige onderlinge duels heeft Colombia 9 keer niet gescoord.

6 Als de Goddelijke Kanaries op voorsprong komen dan geven ze een match zelden nog uit handen. De 16 vorige keren dat Brazilië op een WK met 1-0 voor stond, won het land 13 keer en werd het 2 keer gelijk. Die ene keer dat Brazilië ondanks een 1-0 voorsprong verloor was op het WK 2010 tegen Oranje.

7 Colombia (Los Cafeteros) heeft al 11 keer gescoord. In hun 4 vorige deelnames aan een WK scoorde Colombia 14 keer in totaal.

8 James Rodriguez van Colombia heeft in de 4 vorige duels minstens 1 keer gescoord (5 goals in totaal). Hij kan de eerste speler sinds Rivaldo (2002) worden die in 5 WK-duels na elkaar scoort.

9 De Braziliaanse spits Fred heeft nog weinig laten zien. Hij heeft slechts 4 keer op doel geschoten, waarvan 3 tegen de zwakste deelnemer Kameroen.

10 In zijn 8 vorige kwart finales op een WK heeft Brazilië geen enkele keer een clean sheet behouden.

Lees ook tien statistieken over Frankrijk tegen Duitsland.