Dinsdag om 21:00 uur zal Brazil versus Mexico beginnen. De gastheer van het WK 2014 heeft evenals Mexico al drie punten op zak. Hier zijn tien statistieken over de landen.

Brazil vs Mexico

1 Het wordt de vierde confrontatie op een WK tussen Brazilië en Mexico. De gastheren wonnen de drie vorige ontmoetingen met een totaalscore van 11-0.

2 In 2013 troffen de landen elkaar tijdens de Confederations Cup in Brazilië. Ook toen vond de match plaats in het stadion Estadio Castelao te Fortaleza. De Brazilianen wonnen dankzij goals van Neymar en Jo.

3 De Mexicanen wonnen slechts één van de elf WK-partijen tegen Zuid-Amerikaanse tegenstanders. Twee keer werd gelijk gespeeld, acht keer verloren.

4 Neymar heeft in 50 interlands 33 goals gemaakt. Zijn laatste vier optredens leidden tot zes treffers.

5 Brazilië heeft sinds 1970 slechts één van zijn 34 duels in de groepsfase verloren. 27 keer werd gewonnen, zes keer gelijk gespeeld.

6 De Selecao is al 38 thuiswedstrijden op rij ongeslagen. Paraguay was in 2002 de laatste gast die op Braziliaanse grond won van Brazilië: 0-1.

7 Oribe Peralta is de goalgetter van Mexico. Hij scoorde in de zeven laatste interlands zes keer, waaronder in de gewonnen match tegen Kameroen.

8 Mexico heeft 10 van de 38 vorige onderlinge wedstrijden gewonnen.

9 Sinds het WK 1982 heeft Brazilië telkens zijn eerste twee groepsduels gewonnen.

10 De laatste keer dat Brazilië thuis in een competitieve wedstrijd verloor, was in 1975 in de halve finale van de Copa America. Peru won met 1-3.