Argentinië speelt woensdag in de halve finale tegen Nederland zonder Angel di Maria. De speler van Real Madrid liep na een half uur in de kwart finale tegen België een blessure op. Hij kwam na een schot ongelukkig terecht en verliet per stretcher het veld. In de achtste finale tegen Zwitserland maakte hij de enige goal van de wedstrijd.

Angel di Maria en Lionel Messi

Di Maria kampt met een spierscheuring in zijn dijbeen. Na Lionel Messi is hij de belangrijkste speler van het Argentijnse team. Niemand schoot vaker op het goal dan Di Maria. Daarnaast dribbelt hij bijna even vaak als Messi en heeft hij al elf kansen geschept voor ploeggenoten. Spits Sergio Aguero redt het misschien ook niet om tijdig te herstellen. Zijn gemis zal zich minder heftig laten voelen, want Aguero heeft in drie eerdere optredens niets laten zien, terwijl de andere spits Higuain tegen België wel scoorde.

Jan Vertonghen: Oranje kan het redden

Jan Vertonghen, verdediger van België, was niet onder de indruk van de Argentijnen. “Ik denk dat Argentinië de halve finale tegen Nederland niet overleeft”, zegt de voormalige Ajacied. “Dat denk ik echt. Nederland is erg sterk en het speelt uitstekend voetbal. Oranje is altijd rustig aan de bal en heeft de kwaliteit in huis om Argentinië te verslaan.”

Louis van Gaal

Ook de bondscoach van Nederland heeft nog niet kunnen genieten van Argentinië, de kampioen  van 1986. “Ik heb de eerste helft bekeken van Argentinië tegen België en het was niet echt sprankelend. De goal die viel was een mazzelgoal, een afvallende bal die dan met een buikgevoel wel mooi wordt ingeschoten is gewoon een mazzeltje. Voor de rest verdedigde Argentinië gewoon en had het niet de intentie om te scoren.”