Fenerbahce – Galatasaray. De ogen van alle Turkse voetballiefhebbers zullen vandaag gericht zijn op een heuse kraker. Vanavond is het namelijk het Fenerbahce van Dirk Kuijt dat het thuis opneemt tegen koploper Galatasaray, dat Sneijder in de gelederen heeft. De nummer een en drie van de Turkse competitie.

Fenerbahce kan inlopen in Süper Lig

En dat belooft spektakel. Het Turkse voetbal staat normaal gesproken in het teken van strijd, fanatisme en hard voetbal. Mocht de thuisploeg winnen van Galatasaray, dan staat het nog maar een punt achter de huidige koploper. Besiktas staat nu tweede. Er staat dus aardig wat op het spel in de Turkse voetbaltop.

En dat maakt het bijzonder. De gehele top drie van dit moment is gevestigd in de hoofdstad van Turkije, Istanboel. De toekomstig kampioen zal dus waarschijnlijk uit die stad komen. En dat is wat de wedstrijd van vanavond zo extra lading geeft. Rivalen en angstgegners van elkaar in een direct duel om de titel.

Fenerbahce – Galatasaray

Fenerbahce en Galatasaray verkeren beide in een goede vorm. De huidige ploeg van Dirk Kuyt, de oud-Feyenoorder die na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk terugkeert naar Rotterdam, iets minder goed dan Galatasaray. Wesley Sneijder en consorten wonnen maar liefst vier van de laatste vijf wedstrijden, Fenerbahce deed dat maar twee keer.

Sneijder is de laatste weken ontzettend belangrijk voor zijn team. Hij is uitgegroeid tot een niet te missen middenvelder in de ploeg en maakte vier goals in vijf wedstrijden. De koploper is dan ook licht de favoriet in het duel tegen de nummer drie van de competitie.

Kuyt doet het ook prima in de Turkse hoofdstad. Zelf maakte hij zeven doelpunten dit seizoen en staat hij in de meeste gevallen gewoon basis. Hij heeft nu één goal minder dan zijn teamgenoot Sow, die er acht maakte tot nu toe. Bij Galatasaray is het Burak Yilmaz die met maar liefst dertien goals op plek drie staat in de Turkse topscorerslijst.

Onderling gezien is de wedstrijd van vanavond ook interessant. Van de laatste vijf wedstrijden gingen er drie naar Galatasaray en twee naar Fenerbahce. De laatste ontmoeting ging vorig jaar naar de ploeg van Sneijder : 2-1.

Vanavond om 18.00 uur wordt de wedstrijd Fenerbace – Galatasaray afgetrapt.