AS Roma – AC Milan. AC Milan draait dit seizoen moeizaam, maar boekte afgelopen week een hoopgevende zege op het sterker geachte Napoli. Vanavond gaat de ploeg van trainer Filippo Inzaghi op bezoek bij het uitstekend presterende AS Roma.

Milan is op dit moment terug te vinden op een teleurstellende zevende plaats, maar kan bij een overwinning in de Italiaanse hoofdstad opeens vierde staan. De Rossoneri hebben hun hoop dit seizoen gevestigd op één man: Jéremy Menez. De van Paris Saint-Germain overgekomen aanvaller maakt indruk in San Siro en was tot dusver al goed voor acht doelpunten in vijftien competitieduels. Vorige week zorgde de Fransman voor de belangrijke openingstreffer tegen Napoli, door na een fraaie passeerbeweging raak te schieten.

Roma doet opnieuw mee om de Italiaanse titel

De thuiszege op Napoli verschafte niet alleen Milan, maar ook coach Inzaghi wat rust. De druk op de oefenmeester nam de laatste weken toe vanwege de teleurstellende resultaten. Vanavond wacht voor Milan dus Roma. De hoofdstedelingen, die vorige week in de Europa League werden gekoppeld aan Feyenoord, maken net als vorig seizoen een uiterst stabiele indruk en zijn opnieuw in een felle titelstrijd verwikkeld met Juventus. De ploeg van trainer Rudi Garcia heeft momenteel vier punten minder dan De Oude Dame, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

Nederlands tintje aan AS Roma – AC Milan

Het duel tussen Roma en Milan is er ook eentje tussen vier Nederlanders. Bij de Romeinen staan Urby Emanuelson en Kevin Strootman onder contract. Verwacht wordt dat vanavond alleen laatstgenoemde speler aan de aftrap verschijnt. Bij Milan heeft Nigel de Jong naar alle verwachting een basisplaats, terwijl Marco van Ginkel vanwege een blessure dit kalenderjaar niet meer in actie komt. Van Ginkel wordt momenteel uitgeleend door Chelsea, maar raakte onlangs geblesseerd op de training na een onbezonnen actie van teamgenoot Michael Essien.

Teleurstelling voor Van Ginkel.

De oud-speler van Vitesse reageerde furieus in de Italiaanse media en het is nog maar de vraag of hij na de winterstop nog onder contract staat bij Milan. Chelsea zou overwegen om de middenvelder terug te halen naar Londen. Zodoende dreigt het avontuur van Van Ginkel bij Milan op een teleurstelling uit te lopen, want de Nederlander kwam tot dusver niet verder dan twee competitiewedstrijden.