Fiorentina – Napoli. Vanavond staan Napoli en Fiorentina na een midweeks avontuurtje in de Europa League tegenover elkaar. Fiorentina wist het uit het thuisduel tegen PAOK in de laatste minuten een puntje te redden (1-1), Napoli won hun Europese duel. Zij ontvingen in eigen huis Young Boys en wisten met 3-0 te winnen na een hattrick van Nederlander Jonathan de Guzman.

Vanavond om 18.00 uur trappen deze twee ploegen in het Artemio Franchi stadion van Fiorentina. Fiorentina staat met dertien punten in de middenmoot en wil een opmars maken richting de top vijf voor Europees voetbal. Napoli bevindt zich op een vijfde plek en wil aanhaken bij de top drie. Welke ploeg trekt er vandaag aan het langste eind?

Fiorentina scoort moeilijk

In tegenstelling tot tegenstander Napoli komt Fiorentina dit seizoen erg moeilijk tot scoren. De ploeg moest het vroeg in het seizoen al stellen zonder Mario Gomez en Rossi door langdurige absenties en heeft daardoor alleen de jonge en onervaren Babacar in de spits. Mario Gomez maakte afgelopen weekend tegen Sampdoria eindelijk weer z’n rentree, de kans is aanwezig dat de Duitser ook vanavond aan de aftrap verschijnt.

Napoli aan de andere kant scoort gemakkelijk, helemaal in eigen huis is de ploeg uit Napels niet te stoppen. Napoli scoorde dit seizoen dertien goals vijf thuisduels en is daarmee de meest scorende thuisploeg in de Serie A. Met Higuain, Callejon, Insigne en Mertens kan de ploeg terugvallen op zeer veel aanvallende kwaliteiten.

Doelpuntrijk duel in de maak

Kijkend naar de laatste vijf onderlinge duels valt er wel iets op, vier keer wisten beide ploegen tot scoren te komen. Alleen vorig seizoen wist Napoli in eigen huis geen doelpunt te maken. Met oog op de rentree van Gomez en het gemak waarmee Napoli in scoort lijkt een doelpuntrijk duel in de maak vanavond.