Fiorentina – Juventus. Vanavond staan er in de Serie A twee ploegen tegenover elkaar die in vorm zijn. In Florence neemt middenmoter Fiorentina het op tegen titelkandidaat Juventus. Fiorentina, normaal gesproken een ploeg die tegen de top aan zit, is dit seizoen wat wisselvallig maar wist haar laatste drie wedstrijden (waarvan één in de Europa League) te winnen. Juventus deed het nog wat beter, de ploeg van Allegri verloor in heel november geen een wedstrijd.

Absolute titelfavoriet

Dat Juventus dit jaar weer de absolute titelfavoriet is, is geen geheim meer. De Oude Dame wist de afgelopen drie jaar telkens beslag te nemen op de titel in Italië en deed dit vaak ook nog met overtuigende overmacht. Met de teloorgang van de ploegen uit Milaan is het Juventus ook niet bepaald moeilijker gemaakt. Toch was het voor de aftrap van dit seizoen afwachten of de resultaten konden worden gecontinueerd. Alle drie de recente titels werden namelijk behaald door Alberto Conte. Het lijkt erop dat zijn vervanger, Allegri, de goede lijn doortrekt

Fiorentina dicht bij top 3

Bij Fiorentina is het elk jaar maar weer afwachten hoe het gaat lopen. De club werd de afgelopen twee seizoenen telkens vierde maar drie jaar terug werd het met een soortgelijke selectie 14e. Ook dit jaar is het wisselvallig, maar er is nog genoeg uitzicht op de hoge plekken. De ploeg van Montella staat nu achtste in de Serie A maar de achterstand op de nummer drie, Napoli, bedraagt slechts vier punten. Een overwinning tegen het grote Juventus zou dus al een flinke stap in de goede richting zijn.

Veel kwaliteit op het veld

Bij beide ploegen staat er een hoop talent op het veld. Juventus heeft met Paul Pogba de toekomst in handen maar met vedetten als Pirlo, Buffon en Carlos Tévez ook flink wat ervaring in handen. Die combinatie lijkt tot nu toe goed te werken. In de derby van afgelopen week tegen Torino was het nog de architect van de ploeg, Andrea Pirlo, die in de allerlaatste minuut van de wedstrijd de winnende maakte. Maar ook Fiorentina heeft niks te klagen wat betreft de kwaliteit in de selectie. Wat te denken van Mario Gomez, Borja Valero en natuurlijk de Colombiaanse smaakmaker Cuadrado. Daarnaast wachten Montella en de zijne ook met smacht op de terugkeer van Guiseppe Rossi. Het voormalig supertalent uit Italië raakte eerder dit jaar wéér geblesseerd maar is eindelijk weer op de weg terug.