AS Roma – Internazionale. Onder leiding van de onlangs aangestelde Roberto Mancini hoopt Internazionale weer de weg omhoog in te slaan in de Serie A. De ploeg uit Milaan wacht vanavond met AS Roma echter een zware opponent.

De tijden dat Inter onder José Mourinho beslag legde op de Champions League in 2010 lijken inmiddels alweer eeuwenlang geleden. De Nerazzurri is, zoals zoveel Italiaanse topploegen, de laatste jaren in verval geraakt. Topsterren als Zlatan Ibrahimovic, Diego Milito of Javier Zanetti zijn allang vertrokken of gestopt en onbekende spelers van de B-garnituur dragen inmiddels het traditionele blauw-zwarte tricot. Alleen de naam Internazionale doet nog vermoeden dat het ooit deel uitmaakte van de Europese top.

Roma moeilijk te passeren

Voor het eerst sinds jaren is Inter dit seizoen niet actief in de Champions League, maar probeert het zijn punten een podium lager bij elkaar te sprokkelen in de Europa League. De huidige negende plaats in de Serie A werd trainer Walter Mazzarri onlangs fataal. De coach werd door de Indonesische zakenman Erick Thoir op straat gezet en Mancini, die tussen 2004 en 2008 al de scepter zwaaide bij Inter, werd aangesteld als opvolger. De oud-coach van onder meer Manchester City debuteerde vorig weekend met een 1-1 gelijkspel bij aartsrivaal AC Milan.

Bij AS Roma moet de eerste overwinning onder Mancini gestalte krijgen, maar dat is voor Inter makkelijker gezegd dan gedaan. De club van de Nederlanders Urby Emanuelson en Kevin Strootman behoort inmiddels weer tot de Italiaanse top en volgt koploper Juventus op slechts drie punten. Bovendien kregen de hoofdstedelingen in de tot dusver zes gespeelde thuiswedstrijden nog geen enkel (!) tegendoelpunt tegen. Achtereenvolgens Fiorentina (2-0), Cagliari (2-0), Hellas Verona (2-0), Chievo (3-0), Cesena (2-0) en Torino (3-0) werden aan de Romeinse zegekar gebonden.

Rentree in basis mogelijk voor Strootman

Voor Kevin Strootman lonkt vanavond voor het eerst sinds zijn zware blessure begin dit jaar zijn rentree in de basis. De van een knieblessure herstelde middenvelder viel vorige week in tijdens de competitiewedstrijd tegen Torino en kreeg doordeweeks ook nog een paar speelminuten in de Champions League-wedstrijd bij CSKA Moskou (1-1).