Maandag om 20:45 uur ontvangt nummer veertien Udinese de koploper van de Serie A, Juventus. De Bianconeri (witzwarten) hebben met nog zes speelrondes te gaan een voorsprong van vijf punten op AS Roma, dat nog vijf duels voor de boeg heeft.

Juve behaalde in de afgelopen zes duels vijftien punten, Udinese tien. De titelverdediger steunt op een formidabele defensie, die tot nu toe slechts 22 tegengoals toestond. Udinese kreeg er precies twee keer zoveel te verwerken en heeft een negatief doelsaldo van -9.

Udinese was vorige jaren topper

Vorig seizoen eindigde Udinese nog als vijfde en in 2012 was zelfs een derde plek weggelegd voor de mannen uit Udine. Ook in die gloriejaren was Juventus geregeld te sterk voor Udinese, getuige de score in de vorige zes ontmoetingen: vier zeges voor Juve, eentje voor Udinese. Nu de club onmiskenbaar in verval is zal het er voor Juve alleen maar eenvoudiger op worden in het Stadio Friuli.

Bovendien is het meespelen van Udineses topscorer Antonio DiNatale onzeker. De veteraan heeft in zijn loopbaan al 187 goals gemaakt in de Serie A. Hij staat in de eeuwige ranglijst één goal echter de legendes Giuseppe Signori en Alessandro del Piero. Zij staan samen op plek acht.

Juventus zonder Arturo Vidal

Antonio Conte, trainer van Juventus, zal waarschijnlijk beslissen om Arturo Vidal buiten de basis te houden. De middenvelder heeft knieklachten. De ervaren verdediger Andrea Barzagli is sowieso absent.

Het meest voor de hand ligt een kleine overwinning voor Juventus, in het bijzonder 0-1. In zeven van de acht laatste competitiewedstrijden van Juve waren er minder dan drie goals.