De rol van Silvio Berlusconi in de Italiaanse politiek is voorlopig uitgespeeld. Al is het niet onwaarschijnlijk dat de bejaarde mediamagnaat, voormalige premier en ex-senator een plan aan het uitdokteren is om weer aan de top te komen. In de tussentijd kan hij zijn voetbalclub AC Milan bestieren. Hij spreekt met klem tegen dat hij van plan is om zijn aandelen te verkopen.

Een paar dagen geleden brachten diverse websites als nieuws dat Berlusconi bereid zou zijn om zijn aandelen van de hand te doen voor 700 miljoen euro. De 77-jarige bestuurder had volgens de krant Corriere dello Sport opdracht gegeven aan financieel adviseur Lazard Ltd. om een koper te vinden. En dat bureau heeft een goed gevuld adressenboekje in de voetbalwereld, want eerder slaagden de mannen van Lazard er in om Massimo Moratti van 70% van zijn aandelen in Inter Milan te verkopen.

Maar dit blijkt dus allemaal roddel en achterklap te zijn. “Il Cavaliere” zei vlak voor het weekend tegen de Italiaanse pers dat hij geen intentie heeft om de club af te staan. “Nee, nee, nee”, zei hij beslist. “Ik wil alle supporters van AC Milan geruststellen.” Wel staat de club open voor de toetreding van nieuwe investeerders.

De vraag is of fans van Milan wel blij moeten zijn met het aanblijven van Berlusconi. In de afgelopen jaren bleek de club niet bij machte om mee te gaan in het transfergeweld tussen de Europese topclubs. In de Serie A staat Milan momenteel zesde. Misschien heeft Milan juist wel een nieuwe suikeroom nodig.