Juventus – AC Milan. Voor de vierde keer op een rij lijkt Juventus op weg naar de landstitel in Italië. De Oude Dame is opnieuw superieur in de Serie A en krijgt vanavond in Turijn bezoek van het kwakkelende AC Milan van trainer Filippo Inzaghi.

Bekijk hier de live stream van de wedstrijd Juventus – AC Milan.

Juventus – AC Milan

Juventus-coach Massimiliano Allegri trekt de lijn van voorganger Antonio Conte dit seizoen moeiteloos door. Hoewel het spel van de Turijnse grootmacht niet altijd even sprankelend is, lijkt de ploeg ook dit seizoen een maatje te groot voor de concurrentie. AS Roma is net als voorgaande seizoenen de grootste uitdager van Juventus, maar doordat de hoofdstedelingen de laatste weken regelmatig punten verspeelden, is het onderlinge verschil inmiddels opgelopen tot zeven punten. Niets lijkt daardoor een nieuwe landstitel van de Oude Dame daardoor nog in de weg te staan.

Veel nieuwe namen bij AC Milan

Tegenstander AC Milan heeft hele andere zorgen. De ploeg slaagt er maar niet in om aansluiting te vinden bij de Italiaanse top, waar het vroeger steevast onderdeel van uitmaakte. De huidige achtste plaats is Milan-onwaardig en zorgt ervoor dat de druk op de positie van Inzaghi alsmaar blijft toenemen. Wel wist de club zich tijdens de afgelopen transferperiode te versterken. Zo kwam Alessio Cerci over van Atlético Madrid en werden Suso, Salvator Bochetti, Mattia Destro en Gabriel Paletta losgeweekt bij respectievelijk Liverpool, Spartak Moskou, AS Roma en Parma. Voor Juventus-coach Allegri is het duel van vanavond een bijzondere.

De coach stond tussen 2010 en 2014 aan het roer bij AC Milan, met wie hij de Italiaanse landstitel en Super Cup veroverde. Vanwege teleurstellende resultaten moest Allegri in januari van het vorige jaar het schip ruimen, waarna hij enkele maanden later zijn toekomst verbond aan Juventus. De laatste keer dat Milan overigens van de Turijnse club wist te winnen, dateert alweer van 25 november 2012. Destijds tekende Robinho in San Siro voor de enige treffer van de wedstrijd. De vijf opeenvolgende ontmoetingen daarop pakten allemaal in het voordeel van Juventus uit. De eerdere ontmoeting in Milan eindigde eerder dit seizoen in een 0-1 zege dankzij een doelpunt van Carlos Tévez.

Opstelling Juventus – AC Milan

Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Isla, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso; Quagliarella, Tévez

AC Milan: Abbiati; Abate, Zapata, Mexes, Emanuelson; Poli, De Jong, Muntari; Montolivo; Robinho, Matri

Juventus – AC Milan begint om 20:45 uur in Turijn.