Napoli – Sampdoria. Dat Juventus kampioen wordt in de Serie A is inmiddels geen geheim meer. De rest van de competitie is echter nog enorm spannend mede door de plekken in de subtop die nog vergeven moeten worden. Zo ligt de strijd om plek twee nog volledig open tussen de twee grote ploegen uit Rome maar is het ook nog billenknijpen voor de ploegen daaronder.

Napoli – Sampdoria

Vandaag nemen bijvoorbeeld Sampdoria en Napoli het tegen elkaar op, de twee ploegen die momenteel allebei op Europa League-plekken staan. Echter, één slecht resultaat en het kan er ineens heel anders uitzien.

Napoli staat namelijk op een vierde plaats met 53 punten en Sampdoria een plekje lager met 50. Kaper op de kust is Fiorentina, dat met 49 punten en een wedstrijd tegen laagvlieger Cagliari voor de boeg dit weekend wel eens spekkoper zou kunnen zijn. Mocht Napoli vandaag als winnaar uit de strijd komen, kan het zelf nog enigszins naar boven kijken. Nummer drie AS Roma (voorronde Champions League) en nummer twee (Champions League) staan namelijk maar vijf punten voor op de ploeg uit Napels.

Weinig goals voor en tegen

Maar daarvoor moet het wel ‘even’ winnen van een van de stugste Serie A-ploegen van dit seizoen. Sampdoria kreeg na AS Roma en Juventus het minst aantal tegendoelpunten. De verdediging is dan ook niet het probleem van Samp. Dat probleem ligt namelijk voorin, waar al het hele seizoen weinig doelpunten worden gemaakt. In de winterstop werd Samuel Eto’o terug naar Italië gehaald maar de Kameroener maakte tot nu toe pas een doelpunt in elf wedstrijden. De vraag is wanneer dit Sampdoria gaat opbreken met nog wedstrijden tegen Juventus, Lazio en dus Napoli voor de boeg.

Napoli verspreidt kansen

Napoli heeft naast de Serie A ook nog andere prioriteiten. Het versloeg VfL Wolfsburg in de Europa League waardoor de oude ploeg van Maradona inmiddels al in de halve finale van dat toernooi staat. De grote mannen bij Napoli dit seizoen zijn de overgekomen spelers van Real Madrid. Callejon en Higuain weten elkaar vaak blind te vinden en waren al goed voor elf en dertien doelpunten. Trainer Benitez kan vanavond beschikken over een fitte selectie.

De wedstrijd Napoli – Sampdoria begint vanavond om 20:45 uur.