Napoli – AS Roma. Na een uitstekend seizoen in de Serie A lijkt de opmars van AS Roma nog lang niet ten einde. De Romeinen beginnen het uitduel met Napoli zaterdag als medekoploper. Kevin Strootman is er nog niet bij.

Roma verkeert ook dit seizoen samen met Juventus op eenzame hoogte in de Italiaanse top. De ploeg van trainer Rudi Garcia bestaat uit kwalitatief uitstekende spelers en met namen als Gervinho, Daniele de Rossi, Francesco Totti, Juan Iturbe en straks ook weer Kevin Strootman lijkt Roma dit seizoen een serieuze gooi te kunnen doen naar de Italiaanse landstitel. Zaterdag wacht de Romeinen een lastige uitwedstrijd bij Napoli, dat met de huidige zevende plaats aan een enigszins wisselvallig seizoen bezig is.

Roma hoopt op Strootman

Natuurlijk wordt er in Rome reikhalzend uitgekeken naar de terugkeer van Kevin Strootman. De Oranje-international raakte begin dit jaar zwaar geblesseerd aan zijn knie en kwam sindsdien niet meer in actie voor de Romeinse club. Het einde van zijn revalidatie is echter in zicht en volgens Italiaanse media kan Strootman op zondag 9 november zijn rentree maken in de competitiewedstrijd tegen Torino. De terugkeer van de oud-PSV’er is belangrijk voor Roma, want in zijn eerste maanden bij de club maakte Strootman een uitstekende indruk en groeide hij al snel uit tot een steunpilaar op het middenveld.

Met Urby Emanuelson staat er zaterdag mogelijk alsnog een Nederlander in Roma-shirt op het veld, hoewel die kans op voorhand klein lijkt. De oud-Ajacied moet vooralsnog Ashley Cole voor zich dulden in de pikorde en kwam daardoor pas in één competitiewedstrijd in actie. Ook bij Napoli is er mogelijk Nederlandse inbreng. Jonathan de Guzman maakte deze zomer de overstap naar de oude club van Diego Maradona en is een vaste pion in het elftal van trainer Rafael Benitez.

Goede statistieken Napoli

Roma heeft in Napels wat recht te zetten, want de ploeg verloor dit kalenderjaar al tweemaal in Stadio San Paolo. In februari gingen de Romeinen in de Coppa Italia met 3-0 onderuit bij Napoli, terwijl José Callejón het onderlinge competitieduel op 9 maart eigenhandig besliste met een laat doelpunt.