Lazio – Napoli. Een prachtig beker-affiche tussen twee ploegen die elkaar nauwelijks iets ontlopen in de competitie. In de Serie A zijn Napoli en Lazio Roma twee ploegen die met elkaar strijden om de derde plek die recht geeft tot het spelen van de voorrondes van de Champions League maar vandaag spelen ze om een plekje in de finale van de Coppa Italia. Vandaag wordt de wedstrijd in Rome gespeeld, over een maand in Napels.

Bekijk hier de live stream van de Coppa Italia wedstrijd Lazio – Napoli.

Het Stadio Olimpico is vandaag het podium voor een wedstrijd die twee maanden geleden ook al werd gespeeld. Het betrof toen een Serie A wedstrijd en Napoli ging er uiteindelijk met 0-1 overwinning vandoor. Gonzalo Higuain maakte destijds de winnende treffer in Rome op aangeven van Dries Mertens.

Lazio soepel naar halve finale Coppa Italia

Voor Lazio Roma liep de weg naar de halve finale eigenlijk redelijk gesmeerd. Het rekende eerst af met de lager geklasseerden Bassano Virtus en Varese en wist daarna Torino met 1-3 aan de kant te schuiven. De meest lastige wedstrijd was ongetwijfeld de kwartfinale tegen AC Milan maar ook die wisten ze winnend af te sluiten dankzij een penalty van de Argentijnse middenvelder Biglia. Lazio zal alle pijlen op deze wedstrijd richten, het speelt namelijk geen Europees voetbal meer.

Napoli wed op drie paarden

Napoli kende een iets lastigere beker-campagne tot nu toe. Het moest langs Fiorentina, Udinese en Inter Milan. Met name de wedstrijd tegen Udinese was een spektakel. Na 90 minuten was de stand nog 1-1 en ook na dertig minuten verlengen hadden beide ploegen een keer gescoord wat leidde tot penalty’s. Daarin was Napoli uiteindelijk de betere, waardoor het zich kwalificeerde voor de halve finale.

Voor Napoli is dit jaar sowieso een jaar waar nog een hoop te halen valt. Naast de derde klassering in de Serie A en de goede prestaties in de beker, heeft Napoli ook nog alle kansen om ver te komen in de Europa League. In de afgelopen ronde werd vrij gemakkelijk met het Turkse Trabzonspor afgerekend en de volgende twee wedstrijden speelt de ploeg uit Napels tegen Dinamo Moskou, de groepswinnaar uit de poule van PSV.

De wedstrijd Lazio – Napoli wordt vanavond om 20.45 uur afgetrapt.