Lazio – AS Roma. Een heerlijk affiche zo vlak na het weekend. In de 37e speelronde van de Serie A staat de Romeinse derby op het programma. Lazio Roma neemt het in eigen huis op tegen AS Roma, dat na vele gelijke spelen weer uit het dal lijkt te kruipen.

Lazio – AS Roma

Op het moment staat AS Roma op plek twee in de hoogste Italiaanse competitie met 67 punten. Een plek boven Lazio, dat met 66 punten jacht maakt op die felbegeerde tweede plek.

Niet alleen vanwege de stand is het een interessante wedstrijd. Aan de derby zit ook een Nederlands tintje. Stefan de Vrij en Edson Braafheid zijn in dienst van Lazio, dat zich binnenkort ook nog eens versterkt met Wesley Hoedt. De 21-jarige verdediger van AZ vertrekt in juli naar de Italiaanse hoofdstad. Bij AS Roma zit Kevin Strootman, die op het moment kampt met een zware knieblessure en dus nog steeds niet inzetbaar is.

Beide ploegen wonnen vorige week hun wedstrijd. Lazio won uit bij Sampdoria en AS Roma rekende in eigen huis af met Udinese. Lazio verloor afgelopen woensdag daarentegen wel de finale van de Italiaanse beker met 2-1 na extra tijd tegen Juventus.

Negatieve reeks AS Roma doorbroken

AS Roma kampte lange tijd met een hevige vormcrisis. De ploeg van trainer Garcia speelde meer dan tien keer achter elkaar gelijk, en dat na een sterke seizoenstart. Die negatieve reeks is nu dus eindelijk doorbroken, en kan het zichzelf vanavond steviger op de tweede plek zetten.

Lazio won lange tijd juist veel, maar ook die reeks lijkt ten einde. Van de laatste vijf wedstrijden werden er maar twee gewonnen. De ploeg van trainer Pioli kan zichzelf vanavond dus een dienst bewijzen door de tweede plek over te nemen van haar stadsgenoot.

Lazio – AS Roma vechten om plaatsing Champions League

Kampioen zullen beide Romeinse ploegen in ieder geval niet meer worden dit seizoen. Het oppermachtige Juventus werd een aantal weken geleden al tot Italiaans landskampioen gekroond. Maar dat betekent niet dat het duel tussen Lazio en AS Roma nergens meer om gaat. De tweede plek in de Serie A betekent namelijk een directe plaatsing voor de groepsfase van de Champions League, en dus moeten beide ploegen nog flink aan de bak.

De wedstrijd Lazio – AS Roma begint om 18.00 uur.