Juventus – Lazio. Met een voorsprong van vijftien punten en nog negen wedstrijden te gaan in de Serie A leek er voor Juventus vorige week geen veiltje aan de lucht. Spelers als Pirlo, Buffon en Tévez kregen rust in de wedstrijd tegen Sampdoria om ze te sparen voor het Champions League duel met AS Monaco. Het rust geven gaf het gewenste resultaat en Juventus won van AS Monaco. Van het failliet verklaarde Parma verloor het echter, waar nummer twee Lazio Roma gewoon haar wedstrijd won. Vandaag de dag is het gat tussen de nummer een en twee van Italië dus nog twaalf punten. Vanavond nemen de twee het tegen elkaar op.

Juventus – Lazio: de Vrij onzeker

Twaalf punten met nog acht wedstrijden te gaan, het lijkt niet meer mis te kunnen gaan voor De Oude Dame. Echter, mocht Lazio vandaag zien te winnen in Turijn, slinkt het gat tot negen punten. Daarbij komt dus nog dat Juventus nog actief is in de Champions League en het deze tijd van het jaar vrijwel wekelijks een dubbel programma afwerkt. Lange tijd was het overigens AS Roma die de tweede plek bekleedde maar door de goede recente vorm van Lazio, streefden de blauwen uit Rome hun aartsrivaal voorbij. Lazio verloor al maanden geen wedstrijd meer in de Serie A en is momenteel dé ploeg in vorm. Stefan de Vrij viel in de vorige wedstrijd uit met een blessure maar die blessure lijkt mee te vallen. Het is nog niet zeker of de ex-Feyenoorder meedoet vanavond.

Tevez verlaat Juventus

Juventus speelt nog om drie prijzen dit seizoen. Het ziet er goed uit in de Serie A wanneer vandaag gelijkgespeeld of gewonnen wordt van Lazio. Naast de Serie A en de Champions League speelt Juventus namelijk ook de bekerfinale, uitgerekend tegen Lazio. In Turijn kwam er deze week slecht nieuws naar buiten voor de kampioen van Italië. Topscorer Carlos Tevez gaf namelijk aan graag terug te willen naar Argentinië volgend seizoen omdat hij zijn familie mist. Vanavond zal de Argentijn echter nog even moeten knallen voor zijn huidige werkgever, dan kan de eerste prijs al bijna in de kast worden gezet.

De Serie A wedstrijd Juventus – Lazio Roma begint vanavond om 20:45 uur.