Juventus – Fiorentina. Vanavond is het tijd voor de tweede halve finale van de Coppa Italia en het belooft een mooie pot te worden. De wedstrijd van vanavond gaat tussen Juventus en Fiorentina oftewel tussen de nummer een en vijf van de Serie A. Juventus is de ongenaakbare koploper van de hoogste divisie van Italië en Fiorentina strijdt voor de plekken om Europees voetbal. De eerste van twee wedstrijden wordt vanavond afgewerkt in Turijn.

Bekijk hier de live stream van de Coppa Italia wedstrijd Juventus – Fiorentina.

Beiden ploegen succesvol in Europa

Voor Fiorentina is de beker nog altijd de snelste weg naar Europees voetbal. Voor Juventus zijn er nog een hoop mooie mogelijkheden dit seizoen. De miljoenenploeg is dus nog in de race voor Coppa Italia maar kan ook nog potten breken in de Champions League Het won daar namelijk van de eerste wedstrijd van Borussia Dortmund en heeft dus aan een gelijkspel in Dortmund genoeg om door te gaan naar de kwartfinales. Ook Fiorentina doet het Europees gezien niet onaardig. In de afgelopen Europa League ronde werd Tottenham Hotspur opzij geschoven.

Juventus – Fiorentina: Allegri stelt prioriteiten

Juventus moest op de weg naar de halve finales van de Coppa Italia afrekenen met Hellas Verona en Parma. Met name de overwinning op Hellas Verona was overtuigend, die wisten ze met 6-1 winnen. Parma werd met 1-0 verslagen. De grote vraag is of Juventus deze doordeweekse wedstrijd met hun beste elftal zullen starten. Uit de vorige wedstrijden bleek namelijk al dat coach Allegri meer waarde hecht aan de titel en Champions League dan aan een uitgebreid bekerverhaal.

Mario Gomez schiet Fiorentina naar halve finale

Fiorentina won de eerste wedstrijd in de Coppa Italia van Atalanta Bergamo met 3-1 in eigen huis. De tweede overwinning was er een van klasse. De kwartfinale in Rome tegen AS Roma werd met 0-2 gewonnen door de mannen uit Florence. Man van de wedstrijd was zonder twijfel Mario Gomez. De Duitse goalgetter scoorde in de tweede helft tweemaal en besliste daarmee de wedstrijd in Fiorentina’s voordeel. Nu moet het dus vol aan de bak tegen Juventus op weg naar de zevende.

De wedstrijd Juventus – Fiorentina begint vanavond om 20.45 uur en is hier live te volgen.