Zaterdag om 18:30 uur kan Juventus tegen Bologna een nieuw stapje zetten richting de Italiaanse titel. De kampioen van 2013 staat met nog vijf duels te gaan reeds acht punten voor op AS Roma. Bologna is de nummer zeventien en heeft zichzelf nog niet veilig gespeeld wat betreft degradatie.

Juventus gaat titel verdedigen

Later deze zaterdag speelt Roma uit tegen nummer vier Fiorentina. Ongeacht het resultaat van die wedstrijd, komt de “Scudetto” helder in zicht voor de titelverdediger. Er is geen reden dat de club uit Turijn in zo`n korte periode plots zoveel punten gaat morsen. Juventus heeft dit seizoen nimmer twee duels na elkaar punten verspeeld. De zestien thuiswedstrijden leverden de perfecte score van 48 punten op, met een superieur doelsaldo van 42-9. Bologna heeft daarentegen vijf matches op rij uit niet meer gewonnen.

Antonio Conte kiest alternatieve verdediging

Juve won vier van de zes laatste wedstrijden tegen Bologna, tweemaal werden de punten gedeeld. Eerder dit seizoen, in december 2013, werd het in Bologna 0-2. De verdedigers Leonardo Bonucci en Stephan Lichtsteiner ontbreken bij Juventus, Andrea Barzagli is geblesseerd. Trainer Antionio Conte zal waarschijnlijk kiezen voor dit drietal achterin: Chiellini, Ogbonna en Caceres. Als Arturo Vidal fit en speelklaar is verklaard, kan middenvelder Paul Pogba wat rust krijgen.

Bologna gooit de beuk erin

Zoals het een club in de onderste regionen betaamt, zal Bologna ruwer en fysieker spelen dan Juventus. De spelers van Bologna ontvingen dit seizoen in de Serie A al 89 gele en 4 rode kaarten, terwijl Juventus zich best goed gedroeg met 67 gele en 2 rode kaarten. Ook gaat Bologna relatief vaak voor de hoge bal en dat uit zich in het aantal gewonnen luchtduels per wedstrijd. Bologna staat wat dat betreft tweede in de Serie A met 20,8 per wedstrijd, Juventus komt uit op 15 p/w. Aangezien Juventus komende week de halve finale van de Europa League speelt, zal de club potentieel gevaarlijke lichamelijke clashes willen vermijden.