AC Milan, de club van trainer Clarence Seedorf, blijft punten morsen in de Italiaanse Serie A. Afgelopen weekend werd in de uitwedstrijd tegen Lazio Roma met 1-1 gelijk gespeeld. De voormalige grootmacht staat in de competitie op een treurige dertiende plaats.

Misere bij AC Milan

Allicht kan de misere waarin AC Milan verkeert niet geheel op het conto van Seedorf worden geschreven. Hij werd in januari halsoverkop als trainer gepresenteerd en toen was de club al bezig met een harde val. Wel is duidelijk dat Seedorf nog voor weinig hoopgevende impulsen heeft gezorgd. De vorige zes competitieduels leverden maar zeven punten op. Ondanks de aanwezigheid van sterren als Mario Balottelli en Kaka werd in die periode slechts zesmaal gescoord.

Volgens de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport hebben spelers van Milan bij de directie een lijst ingeleverd met pijnpunten. Ze storen zich aan de onderbrekingen tijdens trainingen, waarin Seedorf als een schoolmeester een lange preek houdt. Ze willen dat er een vaste aanvoerder wordt aangewezen en ze willen niet alleen in de middag trainen maar ook `s morgens.

Clarence Seedorf onder vuur door Costacurta

Alessandro Costacurta, een voormalige speler van AC Milan, constateert dat het onder Seedorf niet zo denderend gaat. De voormalige ploegmakker van Seedorf zegt: “Het zou logisch zijn als Milan deze onervaren trainer een kans geeft om na de zomerstop opnieuw te beginnen. Maar Seedorf lijkt niet geschikt te zijn voor deze job en dan heb ik het niet alleen over de resultaten. Zijn plannen voor de club worden niet gewaardeerd door de fans, de spelers en door de president.”

Mario Balotelli uit de basis

Het laatste akkefietje draait rondom de grillige spits Balotelli. Hij stond tegen Lazio niet in de basis. Volgens Seedorf om tactische redenen. “Ik verkoos Giampaolo Pazzini, ik dacht dat hij de tegenstander meer pijn zou kunnen doen”, verklaarde de 37-jarige trainer. Zondag plaatste de Balotelli een foto met twee geweren op zijn Twitter met de tekst: “Vertrouw niemand”.