Het is het weekend van de topderby’s. In de Serie A is er de Derby della Madonnina tussen AC Milan en Inter Milan. En de rollen lijken weer omgedraaid.

Inter Milan wil uit het slop na Frank de Boer

Want vorig jaar leek Inter Milan weer op weg terug naar de top in Italië. Na vier jaar subtop eindigde Inter voor het eerst weer in de top 4. Maar in het voorseizoen ging het slecht onder Roberto Mancini en kreeg Frank de Boer de kans om de club verder naar de top te trekken. Vier zeges, twee gelijkspellen en vijf nederlagen verder kon de voormalig trainer van Ajax echter alweer zijn biezen pakken.

Nu is het aan de 51-jarige Stefano Pioli, die overkomt van twee jaar Lazio Roma. En deze derby is meteen zijn vuurdoop. Hij heeft anderhalve week de tijd gehad om de moeilijke groep van Inter te leren kennen vóór dit topduel. Zijn belangrijkste opdracht lijkt om spits Mauro Icardi tevreden te houden. Want de 23-jarige Argentijn is een van de weinige lichtpuntjes dit seizoen bij Inter, met zijn 10 goals in 13 duels.

En het worden sowieso zware weken voor de nieuwe trainer, want na AC Milan wachten nog eens vier belangrijke duels. Inter heeft dan namelijk de twee resterende groepswedstrijden in de Europa League om van de laatste plaats af te komen. En in de Serie A wachten topduels met Fiorentina en Napoli in krap vijf dagen tijd.

Top Serie A lonkt weer voor AC Milan

Het is al een paar jaar geen hosanna meer bij de clubs in Milaan, want ook AC Milan heeft al een aantal jaren geen successen meer geboekt. De titel uit 2010/11 was het laatste hoogtepuntje voor de club die grossiert in nationale en internationale prijzen. De afgelopen drie jaar eindigden de Rossoneri zelfs op de achtste, tiende en zevende plek in de Serie A. En het versleet trainer na trainer.

Met Vincenzo Montella lijkt AC Milan een goede slag te hebben geslagen. De man die Fiorentina drie jaar op rij naar de vierde plaats leidde, staat nu met succes aan het roer in San Siro. Met de club hoeft hij zich alleen te richten op de Serie A en de Coppa Italia. En met een derde plek in de competitie doet Montella het uitstekend. Hij heeft een goede mix van ervaring en jeugd in het veld staan die samen ‘op zijn Italiaans’ de punten pakken, met kleine en solide overwinningen. Als hij nu ook Inter weet te verslaan, kan hij de komende tijd niet meer stuk bij AC Milan.

Wedden op AC Milan – Inter Milan