Valencia – Sevilla. In Spanje staat er vanavond een topduel op het programma. Valencia en Sevilla zijn in Mestalla in een felle strijd verwikkeld om een Champions League-ticket.

Beide ploegen presteren dit seizoen uitstekend in de Priméra Division en hebben Real Madrid, FC Barcelona en Atlético Madrid na bijna twintig speelronden nog altijd keurig in het vizier. Sevilla, dat vorig seizoen de Europa League veroverde, heeft 39 punten uit achttien duels en bezet daarmee de vierde plaats. Bij een overwinning op nummer vijf Valencia vergroot de Andalusische club de onderlinge voorsprong naar vier punten en neemt het de derde plaats over van Atlético Madrid. Die plek geeft aan het einde van het seizoen rechtstreeks toegang tot het hoofdtoernooi van de Champions League.

Emery met Sevilla terug op het oude nest

Voor Sevilla-trainer Unai Emery gelden er vanavond echter nog andere belangen. De oefenmeester werd in 2008 trainer van Valencia. Hij was de jongste trainer in de clubhistorie en leidde de op dat moment in financieel noodverkerende club naar enkele topposities. Zo werd Emery met Valencia meerdere malen derde en wist hij zodoende de Champions League te bereiken. Enigszins verrassend verliet Emery Valencia dan ook na vier jaar, nadat het bestuur besloot zijn contract niet te verlengen. Vanavond hoopt hij met Sevilla zijn oude werkgever een gevoelige tik uit te delen.

Valencia – Sevilla

Ook voor Alvaro Negredo wordt het een bijzondere avond, want de bonkige spits speelt met Valencia tegen zijn voormalige werkgever. Negredo stond enkele jaren geleden onder contract bij Sevilla, bij wie hij definitief doorbrak. De Spaanse international ontwikkelde zich in Andalusië tot een topspits en verdiende daardoor in 2013 een transfer naar Manchester City. De regerend Engels landskampioen betaalde destijds 20,5 miljoen euro voor Negredo, die een vierjarig contract tekende. Na een redelijk seizoen keerde de spits vorige zomer terug in Spanje om op huurbasis voor Valencia te voetballen. In de sinaasappelstad komt Negredo niet altijd aan spelen toe, maar mogelijk mag hij het vanavond om 21:00 uur gaan laten zien tegen zijn oude club. Tot dusver was de aanvaller in elf wedstrijden goed voor twee doelpunten. Een magere oogst.

Valencia – Sevilla begint om 21:00 uur.