Barcelona – Sevilla. Een belangrijk duel vanavond in La Liga. FC Barcelona ontvangt Sevilla in Camp Nou en moet winnen om uit te lopen op de directe concurrent. Barcelona staat in de Primera Division namelijk met vijfentwintig punten op de tweede plek achter koploper Real Madrid. Sevilla staat ook hoog, namelijk op plek vijf. De ploeg van Unai Emery sprokkelde al drieëntwintig punten bij elkaar en doet dus goed mee in de Spaanse competitie. Mocht Sevilla winnen, dan gaat het over Barcelona heen en klimt het naar de top van de ranglijst.

Barcelona favoriet tegen Sevilla

Barcelona, dat sinds dit seizoen onder leiding staat van Luis Enrique, speelt wisselvallig. Er werd in de competitie alleen nog maar verloren van Real Madrid en Celta de Vigo, maar dit waren wel twee van de laatste drie wedstrijden. Bij de rest van de wedstrijden verloor Barcelona slechts twee punten in een gelijkspel. Hoe dan ook zal de ploeg als favoriet worden beschouwd richting de wedstrijd tegen Sevilla. Ook de drie grote namen voorin beginnen in vorm te raken. Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez lijken elkaar steeds beter te vinden. De laatstgenoemde kwam voor een som van ruim tachtig miljoen over van Liverpool en maakt de droomaanval compleet bij Barcelona. Hij gaf al meerdere assists, het net weet hij vooralsnog niet te vinden.

Sevilla goed op dreef in Europa

Ook bij tegenstander Sevilla zijn de resultaten tot nu toe prima. Van de elf wedstrijden in de competitie werden er zeven gewonnen. Net als Barcelona gingen er maar twee duels verloren. Ook is Sevilla net als tegenstander van vandaag op dreef in Europa. Niet in de Champions League, maar in de Europa League. Barcelona verloor in de hoogste Europese competitie alleen nog maar bij Paris Saint Germain. Sevilla doet het goed in de Europa League. Daar staat het in groep G met acht punten aan kop, net boven Feyenoord. Sevilla is aankomende week te gast in Rotterdam voor het uitduel tegen Feyenoord.

In Spanje staat Neymar van Barcelona op dit moment met tien goals op de tweede plek van de topscorerlijst, ruim achter Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo. Net daarachter staat Carlos Bacca, de aanvaller van Sevilla die dit seizoen zeven keer de goal wist te vinden. De verwachting is dat het, vooral aan de kant van FC Barcelona, een aanvallend duel zal worden. Beiden teams beginnen met vrijwel fitte selecties aan de wedstrijd.