Barcelona – Atletico Madrid. Alleen een goed resultaat tegen Atletico Madrid kan de onrust bij FC Barcelona doen afnemen. De Catalaanse grootmacht staat onder grote druk.

Het noodgedwongen vertrek van technisch directeur Andoni Zubizarreta zorgde er onlangs voor dat ook clubicoon Carles Puyol zijn spullen pakte bij Barcelona. Tel daarbij de vermeende moeizame relatie tussen trainer Luis Enrique en sterspeler Lionel Messi op en men kan concluderen dat het momenteel flink rommelt bij Barcelona. En dat is ongewoon voor de club die de laatste decennia zo succesvol was op Spaans- en Europees voetbalniveau.

Messi zet de boel op scherp

De schrik zat er vooral goed in toen Messi vorige week in opstand leek te komen tegen de huidige situatie bij Barcelona. De aanvaller bleef weg van een doordeweekse training en volgde op Instagram uit het niets het officiële account van Chelsea en twee spelers van de Londense club. Direct werd gesuggereerd dat de Argentijnse superster zou azen op een transfer, maar daar bleek vervolgens niets van waar. Wel wilde Messi duidelijk maken dat hij momenteel niet gelukkig is in Catalonië en dat gegeven kan minstens zo zorgwekkend genoemd worden.

Het jaar 2015 begon voor Barcelona ook sportief gezien moeizaam. De ploeg van Enrique liep in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe kalenderjaar direct tegen een nederlaag aan. Uit bij Real Sociedad werd het 1-0 door een eigen doelpunt van Jordi Alba. Enrique kreeg na afloop veel kritiek te verwerken, omdat hij in Baskenland onder meer Messi pas in de tweede helft binnen de lijnen bracht. Toen was het echter al te laat voor de Catalanen.

Torres mogelijk in de basis Barcelona – Atletico Madrid

Kampioen Atletico Madrid hoopt vanavond te profiteren van de onrust in Camp Nou, het stadion waar het vorig seizoen de landstitel veilig stelde. De ploeg van Diego Simeone kan het duel vol vertrouwen tegemoet zien, nadat er doordeweeks in de Copa del Rey nog met 2-0 werd gewonnen van aartsrivaal Real Madrid. Atletico kan tegen Barcelona een beroep doen op Fernando Torres, die onlangs tot grote blijdschap van de Madrileense supporters op huurbasis werd overgenomen van AC Milan. De spits van het Spaanse nationale elftal moet bij zijn club de concurrentiestrijd aangaan met de Kroaat Mario Mandzukic.

Barcelona – Atletico Madrid begint om 21:00.