Atlético Madrid – Real Madrid. Het lijkt wel alsof er geen eind aan alle toppers komt Spanje. Met name door de mooie affiches in de Spaanse beker lijkt het wel alsof er vrijwel iedere week twee van de topploegen tegen elkaar spelen. Vandaag zijn de twee clubs uit Madrid weer aan de beurt. Het is nog maar zo kort geleden dat Fernando Torres twee doelpunten maakte in de bekerwedstrijd tegen Real Madrid en de Atlético-fans hopen natuurlijk op eenzelfde soort wedstrijd vandaag.

Real op de weg terug

Heel Europa was in rep en roer na de winterstop. Real Madrid, de club die in het jaar 2014 nog menig record brak vanwege de goede resultaten, was het kwijt. De ploeg kreeg het niet meer voor elkaar om wedstrijden overtuigend af te sluiten en een fiasco lag voor de hand. Enkele weken later is er door Ancelotti al weer orde op zaken gesteld. Real Madrid won haar laatste vier wedstrijden in de Primera Division en staat gewoon nog bovenaan. Bovendien is er ook nog meer goed nieuws voor Real Madrid. Cristiano Ronaldo is terug van een schorsing. De Portugees liet zich in de wedstrijd tegen Cordoba gaan en sloeg zijn tegenstander, maar is er weer bij voor deze derby.

Is Atletico klaar na slijtageslag? Atlético Madrid – Real Madrid

Ook Atlético Madrid doet weer lekker mee in de competitie. Natuurlijk, de achterstand op koploper Real Madrid bedraagt al zeven punten maar een goed resultaat vandaag laat het gat slinken tot vier punten. Hoewel Atletico het goed doet in de competitie, moest het in de beker aan de bak tegen Barcelona om door te kunnen. Het werd een slijtageslag van het hoogste niveau. Atletico kwam in de eerste minuut al voor door een doelpunt van Torres maar keek na 41 minuten al tegen een 3-2 . Vervolgens liep de wedstrijd volledig uit de hand. Gabi en Mario Suarez kregen rood en Arda Turan gooide een schoen naar de grensrechter. Diezelfde Arda Turan is er overigens niet bij vandaag. De Turkse spelmaker van Atletico raakte in diezelfde wedstrijd geblesseerd.

Atlético Madrid – Real Madrid begint vandaag om 16:00 in het Vicente Calderon.