Zondag om 21:00 voetbalt Real Madrid thuis tegen Valencia. De vice-kampioen van 2013 staat op de derde plaats in de Primera Division en heeft drie verliespunten meer dan koploper Atletico Madrid.

1 Real Madrid bleef in de vorige negen ontmoetingen met Valencia ongeslagen (zeven keer gewonnen). Daarnaast lukte het Real slechts één keer niet om in die negen duels te scoren.

2 Valencia heeft nul van de vijf vorige bezoeken aan het Santiago Bernabeau gewonnen. Drie keer werd gelijk gespeeld, vier keer scoorde Valencia niet.

3 Real Madrid heeft vier van de vijf vorige competitiewedstrijden gewonnen, scoorde in die periode gemiddeld 4,25 keer per duel en kreeg nul tegengoals.

4 Valencia wacht al zes uitwedstrijden op een zege en speelde de drie vorige uitwedstrijden gelijk.

5 Los Che, de bijnaam van Valencia, is kwetsbaar in de tweede helft. Omgerekend zijn er dit seizoen 17 punten verloren gegaan door tegentreffers in de tweede helft en dat is het hoogste aantal van alle clubs in de Spaanse competitie.

6 Real Madrid heeft dit seizoen al 21 keer paal of lat geraakt.

7 Valencia speelt niet graag tegen Real Madrid (wie wel?) Het verloor al 83 keer van de Madrilenen – een hoger aantal dan tegen elke andere club in de Primera Division.

8 Cristiano Ronaldo heeft sinds 2010 niet meer in een thuiswedstrijd tegen Valencia gescoord.

9 Angel Di Mari schept gemiddeld 2,65 kansen per wedstrijd voor Real Madrid. Dat is de hoogste score van alle spelers in de Spaanse competitie.

10 Bij vier van de zeven laatste doelpunten die Valencia in uitwedstrijden scoorde, leverde Feghouli de assist.