Sevilla – FC Barcelona. De ploegen in de Priméra Division hoeven dit seizoen nog maar acht competitiewedstrijden te spelen en die wedstrijden volgen elkaar nu vrij snel op. FC Barcelona won afgelopen woensdag nog overtuigend van Almeria en Sevilla sleepte een 1-2 overwinning op Levante over de streep maar vandaag staan de twee al weer tegenover elkaar.

Bekijk hier de live stream van de Primera League wedstrijd: Sevilla – FC Barcelona

Sevilla – FC Barcelona

Barcelona mag geen punten laten liggen met het oog op de titelstrijd maar coach Luis Enrique weet ook dat er weer een zware Champions League wedstrijd voor de deur staat. Sevilla strijdt in de competitie nog om volgend jaar in diezelfde Champions League uit te mogen komen en heeft daarvoor een goed resultaat nodig.

Suarez, toonbeeld van ommekeer

De belager van Barcelona, Real Madrid, won afgelopen week met maar liefst 9-1 en ook Cristiano Ronaldo leek met vijf doelpunten zijn oude vorm weer te hebben gevonden. Barcelona bleef kalm en won de laatste twee wedstrijden met 1-0 en 4-0 waardoor het de voorsprong van vier punten behoudt. De Catalanen zijn sinds de winterstop bijna onverslaanbaar en maakte daarmee een flinke achterstand op de Madrilenen goed. Toonbeeld van die ommekeer is naast Messi, Luis Suarez. De Uruguayaan lijkt zijn draai te hebben gevonden in het elftal en maakt naast doelpunten ook indruk door te strooien met mooie passes en grossiert in technische hoogstandjes. Vandaag tegen Sevilla zal Barca het ook moeten hebben van individuele klasse, de ploeg uit de Zuidelijke stad is namelijk een hecht team met een aantal goede voetballers.

Stugge ploeg leunt op Bacca

En de hechtheid van dat team is ook een van de voornaamste pluspunten. Sevilla, dat eerder dit seizoen nog kansloos verloor in de Kuip, speelt als ploeg heel compact. Vanuit die organisatie probeert het combinerend naar voren te schuiven en de Colombiaanse spits Carlos Bacca te vinden. De kleine voorhoede speler wordt in eigen land nog weleens over het hoofd gezien door spelers als Martinez en Falcao die hoger in de pikorde staan maar maakt bij Sevilla al jarenlang een hoop doelpunten op het hoogste niveau. Ook tegen Barca zal Sevilla het eigen spelletje gaan spelen. Lukt het Barcelona om door de hechte defensie van Sevilla heen te komen?

De wedstrijd Sevilla – FC Barcelona begint om 20:00 uur.