Real Madrid – Valencia. De nederlaag in Turijn dreunt nog na bij Real Madrid, maar het vizier van De Koninklijke moet snel weer gericht worden op de competitie. Vanavond wacht namelijk een belangrijke competitiewedstrijd tegen Valencia.

Bekijk hier de live stream van de Primera Division wedstrijd Real Madrid – Valencia

Real Madrid – Valencia

Real was zichzelf niet, afgelopen dinsdag. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti kwam te behoudend voor de dag en ging daardoor met 2-1 onderuit bij Juventus. De Champions League-finale is daardoor niet gelijk uit het zicht geraakt, maar het is duidelijk dat Real komende week vol aan de bak zal moeten om de achterstand alsnog weg te werken. Maar eerst wacht dus Valencia, de nummer vier van de Spaanse competitie. Los Che vecht nog volop voor directe plaatsing voor de Champions League en zal dus de aanval zoeken in Estadio Bernabéu. Om een regelrechte rampweek te voorkomen moet Real winnen, om in ieder geval koploper FC Barcelona niet uit het zicht te verliezen.

Ronaldo en Messi

De achterstand op de Catalaanse aartsrivaal bedraagt momenteel twee punten. Met nog drie speelronden te gaan is de titelstrijd daardoor spannender dan ooit en kan elk puntenverlies dodelijk zijn. Niet alleen vechten Real en Barcelona om de eer, datzelfde geldt voor Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. De twee absolute sterren van de Primera División knokken om de topscorerstitel. Ronaldo heeft momenteel 42 keer het net gevonden in de competitie, terwijl Messi met het aantal van 40 de Portugees net voor zich moet dulden. Saillant detail: de nummer drie op de topscorerslijst is Atlético-speler Antoine Griezmann, die ‘slechts’ 22 doelpunten achter zijn naam heeft staan.

Nog drie speelronden te gaan dus in Spanje. Na de wedstrijd tegen Valencia wacht Real nog ontmoetingen met Espanyol en Getafe. Barcelona neemt het vanavond thuis op tegen Real Sociedad en speelt vervolgens nog wedstrijden tegen Deportivo La Coruna en op de laatste speelronde tegen Athletic Bilbao. Barcelona steekt momenteel in uitstekende vorm, zeker gezien de laatste wedstrijd tegen Bayern München, waar een ontketende Messi zijn ploeg met twee geniale doelpunten langs de Duitsers leidde. Maar mochten de Catalanen nog wat laten liggen, dan moet Real er als de kippen bij zijn om daarvan te profiteren.

De wedstrijd Real Madrid – Valencia begint om 20:00 uur.