Real Madrid – FC Barcelona El Clásico. Heel de wereld zit vanavond aan de buis gekluisterd wanneer Real Madrid  en FC Barcelona de eerste Clásico van het seizoen afwerken in de Spaanse hoofdstad. Bij de Catalanen is het de vraag of Lionel Messi voor het eerst sinds zijn blessure weer in de basis begint.

Real Madrid – FC Barcelona

Messi speelde op 27 september zijn laatste wedstrijd voor Barcelona (tegen Las Palmas, red.) en raakte toen geblesseerd aan zijn knie. De Argentijnse ster werd deze week echter weer fit verklaard, al liet coach Luis Enrique weten dat hij pas vlak voor de aftrap tegen Real beslist of Messi in de basis start. Mocht dat niet zo zijn, dan kunnen de Catalanen hun hoop weer vestigen op Neymar en Luis Suarez. Het aanvalsduo verkeert in bloedvorm, vindt elkaar makkelijk en was samen al goed voor twintig competitietreffers. Mede daardoor verdedigt koploper Barcelona vanavond om 18:15 uur een voorsprong van drie punten op Real.

“Onze eigenschap is om aan te vallen, doelpunten te maken”

Want hoewel de Madrilenen nog volop meedoen in de titelrace, rommelt het al een tijdje binnen de club. Sterspelers als Cristiano Ronaldo en Sergio Ramos zouden niet heel blij zijn met coach Rafael Benitez, die sinds zijn aanstelling afgelopen zomer regelmatig het verwijt krijgt dat hij Real veel te behoudend laat spelen. Vrijdag op de persconferentie beloofde de oefenmeester dat hij zijn ploeg offensief voor de dag zal laten komen tegen Barcelona. “Onze eigenschap is om aan te vallen, doelpunten te maken en altijd in de buurt van het doel van de tegenstander te zijn. En dat gaan we nu weer doen. Ook als Lionel Messi meedoet.”

Kijk hier de live naar El Clasico: Real Madrid – FC Barcelona

Real zal ook wel moeten aanvallen tegen de eeuwige aartsrivaal, want Barcelona krijgt de laatste tijd maar weinig doelpunten tegen. In de laatste vier officiële duels hielden de Catalanen ‘de nul’. Wat het affiche van vanavond zo mogelijk nóg aantrekkelijker maakt, is dat beide grootmachten kunnen beschikken over vrijwel al hun sterspelers. Onder meer Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Sergio Ramos en Luka Modric kunnen meespelen bij Real, terwijl Barcelona Neymar, Suarez, Andrés Iniesta en mogelijk ook weer Messi tot haar beschikking heeft. De voetballiefhebber kan vanavond om 18:15 uur om die reden haar vingers aflikken.

Wedden op Real Madrid – FC Barcelona

Durf jij een voorspelling te wagen over El Clásico? Bij 888sports is Real met een notering van 2.54 de lichte favoriet. Een gelijkspel kent een quotering van 3.75, terwijl een overwinning van Barcelona op 2.75 staat. Natuurlijk kun je ook inzetten op doelpuntenmakers! Zet je in op een doelpunt van Cristiano Ronaldo? Dan krijg je voor iedere ingezette euro 2.10 terug, net als bij Messi 2.10, Neymar 2.55 en Suarez 2.38. Een treffer van Gareth Bale staat genoteerd op 3.60. Een titanenstrijd tussen Real en Barcelona staat meestal ook garant voor een behoorlijk aantal kaarten. Denk jij dat de scheidsrechter meer dan zeven keer zijn boekje tevoorschijn moet halen? Dan levert iedere ingezette euro 2.00 op.