Real Madrid – FC Barcelona. Het grootste en meest interessante voetbalduel ter wereld wordt vanavond om 18.00 uur in Madrid afgetrapt. Real Madrid ontvangt in Bernabeu namelijk FC Barcelona.

Alsof de clash op zich nog niet genoeg spanning met zich meebrengt is prompt ook Luis Suarez weer beschikbaar voor Barcelona. De Uruguayaan, die voor 80 miljoen euro van Liverpool naar Barcelona verkaste, kan na 4 maanden schorsing in de 229e El Clasico zijn debuut maken voor de Blaugranas. Vanavond 18.00 uur, Real Madrid tegen FC Barcelona. Dit mag je niet missen!

Debuut maken tijdens El Clasico

Waar Luis Suarez vier maanden niet in actie kon komen heeft de Uruguayaanse superster de afgelopen periode toch flink minuten kunnen maken. Sowieso kon Suarez gewoon meetrainen met de selectie, daarnaast mocht hij spelen in wedstrijden bij de beloften van Barcelona en was hij twee keer trefzeker voor Uruguay tegen Oman. Suarez beëindigde hiermee een doelpuntloze periode van maar liefst 116 dagen.

Vorig jaar was Suarez nog met 31 doelpunten in 33 Premier League duels topscorer van de Engelse competitie. El Pistolero heeft nu de kans om na afwezigheid van vier maanden z’n waarde voor Barcelona te bewijzen en doelpunten te maken.

Barcelona defensief ijzersterk

Barcelona heeft dit seizoen nog geen tegengoal hoeven incasseren. De ploeg is onder de nieuwe coach Luis Enrique iets anders gaan spelen. Met het aantrekken van drie verdedigers in Mathieu, Vermaelen en Douglas lijkt de insteek van Luis Enrique duidelijk, minder doelpunten tegen krijgen. Gezien de aanvallende kwaliteiten bij Barcelona lijkt deze tactiek tot nu toe succesvol te zijn, vroeg of laat weet de creatieve aanvalslinie van Barcelona toch wel te scoren. Doelsaldo in de Primera Division: 22-0.

Stand dwingt Real Madrid tot overwinning

Real Madrid staat momenteel op een derde plek in de Primera Division en heeft vier punten achterstand op Barcelona. Door opeenvolgende verliespartijen tegen Atletico Madrid en Real Sociedad in het begin van de competitie loopt de ploeg van Ancelotti nu al achter de feiten aan. Om Barcelona niet verder te zien uitlopen zal alleen een overwinning op de aartsrivaal in eigen huis de thuisploeg tevreden stellen.

Voor Real Madrid is Gareth Bale sowieso niet beschikbaar. De Welshman scoorde in de Copa Del Rey finale nog een prachtig doelpunt maar moet de Clasico helaas aan zich voorbij laten gaan door een blessure aan z’n bilspier. Ook Pepe is na de 0-3 overwinning op Anfield Road nog een twijfelgeval. Bij Barcelona zijn er nog twijfels over Adriano, Douglas en Busquets. Vermaelen is sowieso niet wedstrijdfit.