Real Madrid – Atletico Madrid. Zaterdag om 16:00 uur begint het cruciale treffen tussen Real Madrid en Atletico Madrid. Beide clubs kunnen zich puntverlies eigenlijk niet veroorloven, want dan wordt de kloof richting koploper FC Barcelona te groot. Nummer twee Atleti heeft nu al acht punten achterstand, de Koninklijke negen.

Real Madrid – Atletico Madrid

Het is een ondankbare taak om in een competitie te spelen waarin ook Barcelona acteert. Vorig jaar behaalden de Catalanen de treble en ook dit seizoen oogt Barca ongenaakbaar. De spelers van Real Madrid zullen toch nog ergens erin geloven dat ze in de komende dertien speelronden minstens dichtbij kunnen komen. Ze hebben immers vaker gescoord dan de landskampioen (71 tegenover 67) en behaalden onder nieuwe trainer Zinedine Zidane al een paar keer zeer hoge uitslagen.

Atletico Madrid is, zoals trainer Diego Simeone het graag ziet, defensief bijna ondoordringbaar, maar mist de intentie en ook brille om voorin veel druk uit te oefenen. De best presterende spelers van Atleti zijn degenen met afbrekende en destructieve taken, met als uitblinker Diego Godin. “De Matrassenmakers” zijn de vaakst tackelende ploeg van de Spaanse Primera Division. Fransman Antoine Griezmann heeft er (uit 25 optredens) 12 in liggen, maar verder komt geen enkele Atleti-man boven de vier competitiegoals uit.

Real Madrid zonder Bale

Real, dat alleen al drie spelers herberg met meer dan 10 competitietreffers, doet het zaterdagmiddag zonder Gareth Bale. Over Pepe moet later nog een beslissing worden genomen, terwijl Raphael Varane zijn schorsing heeft uitgezeten. Tiago zal niet mee kunnen doen voor de gasten en hetzelfde geldt voor Stevan Savic.

Madrileense derby: Real Madrid – Atletico Madrid

Al een paar jaar zit Atletico Madrid zijn grotere stadgenoot aardig dwars. De onderlinge stand in de zes meest recente duels is in het voordeel van Atletico: twee zeges en drie gelijke spelen. In het Bernabeu won Real Madrid wel de helft van de zes laatste duels en verloor het er eentje (totale doelsaldo 12-6).

Beide teams zijn goede frontrunners, oftewel, zodra ze 1-0 voorstaan halen ze veel punten uit die situatie. Maar de vijf keer dat Atletico achter stond, werden er toch nog 7 punten gered, daar waar Real Madrid bij zijn drie achterstanden er maar eentje pakte. Het lijkt er bij de Koninklijke een beetje op, dat of er heel ruim wordt gewonnen,of dat er punten worden gedropt; kleine zeges als 1-0 (de specialiteit van Atletico) komen amper voor.

Wedden op Real Madrid – Atletico Madrid

Bookmaker 888sport zet 1,78 op winst van Real Madrid, 3,60 op gelijkspel en 5,00 op Atletico Madrid. Het is geen hele lucratieve tip, maar we verwachten dat Atletico Madrid niet meer twee of meer goals zal verliezen. De +1,5 goals handicap op Atleti noteert 1,35.