Na elf wedstrijden in de Primera División moet Atlético Madrid gaan aanhaken. Om dat te doen, moet het thuis winnen van aartsrivaal Real Madrid, de koploper.

Atlético Madrid kwetsbaar in Primera División

Nog maar drie wedstrijden geleden leek alles open voor weer een prachtige driestrijd tussen FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid. De beide Madrileense ploegen hadden 18 punten uit 8 duels, FC Barcelona 16. Maar nu is het plaatje heel anders. Real Madrid en FC Barcelona wonnen namelijk hun drie duels daarna, maar Atlético liet zes hele dure punten liggen. Het verloor met 1-0 van Sevilla en met 2-0 van Real Sociedad, sterke middenmoters in Spanje.

Maar sterke middenmoters of niet: dat soort nederlagen kun je je niet permitteren als je kampioen van Spanje wil worden. Maar goed, het is nog geen chaos in Vicente Calderon. Want Atlético zit al wel in de volgende ronde van de Champions League. Maar om dit seizoen alle mogelijkheden open te houden en de club extra te motiveren, zou een zege op Real Madrid perfect uitkomen. En het houdt Diego Simeone op meer koers voor prijzen in mogelijk zijn laatste jaar bij Atlético Madrid. Want geruchten over het vertrek van de trainer zwellen steeds meer aan. Onder meer Italië zou lonken voor de flamboyante Argentijn.

Real Madrid mist kopstukken tegen Atlético Madrid

Het voordeel voor Atlético is dat tegenstander Real Madrid niet op volle oorlogssterkte langskomt. Trainer Zinedine Zidane moet het mogelijk doen zonder een paar van zijn sterkhouders. Achterin is Sergio Ramos nog een licht twijfelgeval, vaak toch een positieve beslissende factor in zulke topduels. Maar de berichten over zijn mogelijke inzet zijn voorlopig positief. Zijn verdedigingsmaatje Pepe trainde afgelopen week ook even apart van de groep.

Op het middenveld ontbreekt dirigent Toni Kroos vanwege een gebroken middenvoetsbeentje. En voorin moeten Cristiano Ronaldo en Gareth Bale het misschien doen zonder de tweede B van BBC: Karim Benzema. Daarvoor in de plaats kreeg Zidane wel het goede nieuws dat Luka Modric mogelijk weer inzetbaar is. “Ik ben klaar voor de derby. Het is alleen nog even afwachten of ik negentig minuten kan spelen”, aldus de Kroaat.

Wedden op Atlético Madrid – Real Madrid