De Argentijnse spits Lionel Messi wil de rest van zijn loopbaan blijven voetballen voor FC Barcelona. Dat zei hij na zijn hattrick afgelopen weekend tegen Osasuna. Barcelona won met 7-0.

Lionel Messi is weer fit

In de afgelopen zeven wedstrijden in de Spaanse Primera Division maakte de kleine grote man tien treffers. Hij lijkt een periode met kleine pijntjes en ongemakken achter zich gelaten te hebben. “Ik denk dat ik nu eindelijk weer helemaal fit ben. Ik heb het juiste ritme weer te pakken ik en heb veel vertrouwen in mezelf”, zegt Messi. “Zolang de mensen me hier willen zien, blijf ik hier.”

FC Barcelona heeft nieuwe topscorer aller tijden

De 26-jarige Messi voerde zijn aantal goals in officiële en vriendschappelijke wedstrijden voor Barcelona op tot 371 stuks. Daardoor verbreekt hij een stokoud record. Tussen 1912 en 1927 kwam Paulino Alcántara tot 369 doelpunten. Bovendien maakte de op de Filipijnen geboren Alcántara 227 van zijn goals in vriendschappelijke duels. Bij Messi is de verdeling overtuigender: 344 keer in competitieve duels, 27 in oefenpotjes.

Barcelona staat nog achter Real Madrid en Atletico Madrid

Barcelona staat nog wel derde in de Primera Division en heeft nog tien speelrondes om langs Atletico Madrid en Real Madrid te geraken.