Zondag om 19:00 uur kan Atletico Madrid uit tegen Getafe een vervolg geven aan het droomseizoen. De club uit Madrid staat met nog zes duels te gaan bovenaan de Spaanse competitie en kan een voorsprong van drie punten pakken op Real Madrid. Barcelona verloor zaterdag van Granada. Atletico Madrid kan vijf punten los komen van de titelverdediger.

Atletico top, Getafe flop

Getafe is de achttiende club van de twintig in de Primera Division. Atletico heeft 79 punten, Getafe 31. Het doelsaldo van Atletico, dat midweeks ten koste van Barcelona een plek afdwong in de halve finale van de Champions League, is +48. Getafe staat op het armzalige -20. Nog meer verschillen: Atletico won zijn vorige zes competitieduels, Getafe won er een en pakte maar vier punten. De topscorer van Atletico, Diego Costa, heeft er al 25 ingelegd, terwijl Pedro Leon van Getafe op zeven treffers staat.

Van de afgelopen zes onderlingen duels trok Atletico er vier naar zich toe, de andere twee eindigden in gelijkspel. Thuis had Getafe meer succes, want het stond slechts één nederlaag toe bij de zes vorige keren dat Atletico op bezoek kwam. Enige sympathie of medewerking hoeft Atletico ook niet te verwachten, want Getafe is een voorstad van Madrid, zodat we te maken hebben met een heuze derby.

Diego Costa terug bij Atletico Madrid

Diego Costa, dat is de man waar Atletico niet zonder kan om de klus in de Champions League en de Primera Division af te maken. Hij is in tegenstelling tot afgelopen week in de Champions League weer inzetbaar. Alleen Cristiano Ronaldo (28) heeft dit seizoen meer goals geproduceerd van de tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan. Atletico speelt echter minder aanvallend dan Real Madrid, waardoor Costa minder schoten op doel kon afvuren. Ronaldo komt gemiddeld tot 7,4 doelpogingen per wedstrijd, Costa tot 3,3. Zo bekeken is de conclusie dat Costa een hoger rendement haalt uit zijn kansen.

Ook Gabi terug bij Atletico

Atletico, bijgenaamd Los Colchoneros (de matrassenmakers), kan middenvelder Gabi weer opstellen. De strateeg was vorig weekend geschorst. Diego Simeone, trainer van de matrassen, waarschuwt voor de spitsen van Getafe, te weten Pedro Léon, Pablo Sarabia, Castro en Lafita. Of wie waarschuwing nodig is kan worden betwijfeld. Getafe wist bij zijn vorige zes pogingen niet te scoren tegen Atletico. Bovendien won Getafe maar één van de laatste zeventien matches in de Primera Division.