FC Barcelona – Real Madrid, El Clasico. Zaterdag 2 april om 20.30 uur. Er zijn nog maar acht speelrondes te gaan in de Primera Division en Barcelona heeft al een voorsprong van tien punten te pakken op aartsrivaal Real Madrid. Dat is een gat dat onoverbrugbaar lijkt, ook gezien het machtsvertoon waarmee Barca dit seizoen vaak wedstrijden wint.

Toch kan een overwinning van Real vandaag zorgen voor enige spanning in de titelstrijd. Niet alleen kunnen deze Madrilenen namelijk op een achterstand van zeven punten komen, ook die van Atletico komen dan dichterbij; de ploeg van Simeone staan bij winst dan nog maar zes punten achter.

FC Barcelona – Real Madrid El Clasico

De term ‘El Clasico’ heeft dit seizoen toch wel een beetje een knaag gekregen. Natuurlijk, de wedstrijd is wel vaker in een monsterscore geëindigd, maar de 0-4 in Bernabeu van eerder dit seizoen was een oorwassing van het hoogste niveau. Het koninklijke Real Madrid kwam in eigen huis niet aan voetballen toe en moest het ook afleggen tegen het alom bekende MSN-aanvalstrio van de Catalaanse grootmacht.

FC Barcelona grote favoriet

De vraag is natuurlijk: kan Real een dreun uitdelen die even zo groot is dat ze deze Clasico winnen én dat Barca dusdanig uit balans is dat het nog een spannend seizoenslot oplevert? Als het aan 888sport.com ligt in ieder geval niet.

Barcelona krijgt als thuisspelende ploeg een quotering van @1.55 en met Real Madrid op @5.50 wordt er de Madrilenen weinig goed voorspeld. Natuurlijk zijn er bij zo’n grote wedstrijd altijd meerdere interessante dingen om op in te zetten.

Wat te denken van het balbezit. Zou het Barcelona lukken om in eigen huis meer dan 58% balbezit te houden? Er staat een quotering van @1.72 op, lukt het niet, krijg je @2.00. Ook leuk: Total goals scored by Bale Benzema Ronaldo (BBC): over 1.5 @2.90. Total goals scored by Messi Suarez Neymar (MSN) over 2.5 @2.80.

Dat het een spannende wedstrijd met veel invloed op de titelstrijd zal worden mogen duidelijk zijn. Mocht Barcelona vandaag winnen, is het bijna zeker van de nationale titel en kan het weer uitkijken naar een treble. Wint Real, zit Atletico op het vinkentouw en tanken ook de witten uit Madrid vertrouwen.