FC Barcelona – Real Madrid El Clasico. Een paar keer per jaar is het raak. Dan spelen de twee Spaanse grootmachten, FC Barcelona en Real Madrid tegen elkaar. De klassieker, El Clasico. Maar zelden zal de ontmoeting tussen deze twee miljoenenploegen zo spannend zijn geweest als nu. Met slechts een punt verschil in het voordeel van Barcelona reizen de Madrilenen af naar Catalonië. Gezien de recente vorm en het thuisvoordeel lijkt Barcelona de grote favoriet maar met spelers als Gareth Bale en Cristiano Ronaldo in je elftal is niks zeker.

Bekijk hier de live stream van El Clasico: FC Barcelona – Real Madrid

Crisis in Madrid?

Bij Real Madrid mag er gerust gesproken worden van een kleine crisis. De resultaten zijn zeer matig en vooral het spel is de laatste weken niet om aan te zien. Ook qua sfeer lijkt het niet helemaal goed te zitten bij de ploeg van Ancelotti. Toen Gareth Bale afgelopen weekend de bevrijdende 1-0 maakte tegen het stugge Levante, liet superster Ronaldo zich niet bepaald van zijn sterkste kant zien.

In plaats van blij te zijn dat zijn ploeg op voorsprong kwam, baalde Ronaldo duidelijk dat het Bale was en niet hij die het doelpunt maakte. Ondanks de vormdip is een succesvol seizoen niet uitgesloten voor El Galacticos. Het ene puntje achterstand kan met een goed resultaat worden omgebogen tot een voorsprong en ook in de Champions League reikte Real onlangs tot de kwartfinales.

Messi leidt Barcelona de weg

Bij Barcelona loopt het allemaal wat lekkerder. Onlangs de matige start dit seizoen en de vele kritieken van de media op het spel, lijkt de gifbeker eindelijk weer leeg. De opleving van Barcelona wordt gepersonaliseerd door een man. Lionel Messi, wie anders? De laatste weken is de kleine Argentijnse dribbelaar weer als vanouds en misschien wel nog beter. In plaats van alleen doelpunten maken combineert Messi zijn effectiviteit met ongelofelijke acties en vooral ook veel assists.

Inmiddels is Messi zijn eeuwige concurrent Ronaldo ook weer voorbij op de topscorers lijst. Ook lijken de andere aanvallers, Luis Suarez en Neymar , beter te renderen onder het goede spel van Messi. Met name Suarez lijkt de laatste weken zijn draai gevonden te hebben in het shirt van Barcelona.

De wedstrijd FC Barcelona – Real Madrid begint vanavond om 21:00 en El Clasico is hier live te bekijken.

Lees hier het laatste voetbalnieuws.