Vanavond om 21:00 uur verdedigt FC Barcelona in de halve finale van de Spaanse beker de 1-2 van de heenwedstrijd tegen Atletico Madrid. De winnaar van deze halve finale komt in de eindstrijd Alaves of Celta de Vigo tegen.

De Copa del Rey, oftewel de koningsbeker, is 28 keer veroverd door Barca. Daarmee zijn de Catalanen de recordwinnaar, terwijl Atletico op tien stuks staat. Daarnaast is Barcelona de titelhouder, nadat in 2015 de bekercampagne ook al met succes was besloten. Sowieso is Barca bezig met een ware cup run, want de landskampioen van Spanje stond in zes van de laatste acht finales.

FC Barcelona – Atletico Madrid Spaanse beker

Maar Atletico Madrid boekt nu ook al een paar seizoenen op rij stabiele resultaten. Na de landstitel in 1996 jojode de tweede club van Madrid tussen de subtop en middenmoot van Spanje in. Maar vanaf 2011 ging het crescendo. Met trainer Diego Simeone, “El Cholo” (Het Boertje), aan het roer eindigde Atletico Madrid in de Primera Division als vijfde, derde, eerste, derde en weer derde. De Copa werd veroverd in 2013 en in de Champions League werd tweemaal de finale gehaald, terwijl in 2012 de Europa League werd bijgestald.

Dit seizoen telt Atletico niet echt meer mee in de strijd om de landstitel, want Real Madrid, FC Barcelona en ook Sevilla vullen de huidige top drie, terwijl Real zeven punten meer heeft en nog twee duels tegoed heeft. Dat maakt de Copa del Rey belangrijker voor Simeone dan voor Barca-trainer Luis Enrique. Zeker na de 1-2 is het verleidelijk voor hem om een paar basisklanten rust te geven.

Copa del Rey: Barcelona domineert

Ondanks de uitstekende afgelopen jaren van Atleti heeft Barcelona toch zijn dominantie over de nieuwe concurrent kunnen verlengen. De Blaugrana wonnen vier van de laatste zes confrontaties en verloren er eentje.

In Camp Nou is de verdeling nog iets gunstiger met vier zeges en twee gelijke spelen (totale doelsaldo 10-5). In die zes duels vielen er 44 kaarten, al is dat voor matches waarbij Atletico betrokken is ook weer niet zo bijzonder.

Wedden op Barcelona – Atletico Madrid

FC Barcelona noteert bij bookmaker 888Sport 1.57 voor winst, gelijkspel noteert 4.30 en winst Atletico Madrid staat op 5.20. We tippen een open duel aangezien de score van de heenwedstrijd (1-2) Atletico daartoe noodzaakt. Beide teams scoren staat op 1.57 en meer dan 2,5 goals 1.62. Lees ook: gokken op voetbal.