Atletico Madrid – Valencia. Het is de allerlaatste wedstrijd van de Spaanse Priméra Division vanavond: Atlético Madrid – Valencia. Vicente Calderon is vanavond het toneel van een belangrijke wedstrijd. De thuisploeg moet namelijk winnen, wil het Real Madrid en FC Barcelona niet uit het oog verliezen. En mocht Valencia winnen, dan gaat het over haar directe tegenstander heen naar de derde plek.

De Madrilenen staan op het moment derde met 54 punten, en Valencia volgt meteen op plek vier met 53 punten. Een wedstrijd dus veel van afhangt. FC Barcelona staat tweede met 59, Real is de trotse koploper met 61 punten. Een spannend einde van het seizoen lijkt er dus aan te komen.

Bekijk hier de live stream van de Primera Division wedstrijd Atletico Madrid – Valencia

Al jaren op rij zijn het Real, Barca en Atletico die uitmaken wie er met de titel vandoor gaat. Atletico Madrid werd vorig jaar na lange tijd weer eens Spaans kampioen en lijken het licht gevonden te hebben. Trainer Diego Simeone heeft het team goed staan en beschikt hij ieder seizoen over goede spelers.

Valencia goed in vorm

Valencia is op dit moment wel veel beter in vorm. De laatste vijf wedstrijden werden allemaal winnend afgesloten en kreeg het maar twee doelpunten tegen. Erg goed op dreef dus de laatste tijd, dat geldt iets minder voor Atletico. Er werden maar twee wedstrijden gewonnen van de laatste vijf. En dat is iets dat ze niet gewend zijn. Er moet vanavond gewonnen worden, wil het nog uitzicht kunnen houden op een tweede kampioenschap op rij.

De Valencianen moeten het niet per se hebben van één bepaalde topscorer. Een aanval met onder andere spelers als Negredo, Piatti en Alcacer loopt het prima en staat het niet voor niets op plek vier in één van de grootste competities van de wereld. Achterin is het vooral de Duitser Mustafi die een belangrijke schakel is en maakte middenvelder Parejo de meeste goals (8) tot nu toe voor Valencia.

Atletico Madrid – Valencia

Atletico Madrid wordt door de bookmakers vanavond gezien als de favoriet in het eigen Calderon. Grote afwezigen zijn er nog niet bekend. De verwachting is dat nieuwkomer Fernando Torres gewoon speelt. ‘Il Nino’ kwam terug naar zijn oude liefde en werd meteen warm ontvangen door de fans. Veel goals maakte hij nog niet. Griezmann (14) en Mandzukic (12) voeren de lijst aan bij de Madrilenen.

De wedstrijd Atletico Madric – Valencia begint vanavond om 21.00 uur en is hier live te volgen.