De interlandperiode is voor een tijdje afgelopen en in de Premier League en Primera Division wordt de draad meteen lekker opgepakt.

Zo krijgt Liverpool de gehate rivaal Manchester United op bezoek en is Atletico Madrid in zijn nieuwe stadion de gastheer voor FC Barcelona.

Liverpool – Manchester United

Supporters van beide clubs verwachten wonderen van hun manager. Bij Liverpool, the Reds, is Jurgen Klopp aan zijn derde seizoen begonnen en het wordt nu toch tijd dat hij de roemruchte club weer mee laat strijden om de landstitel. Klopp is een charismatische man, gaat handig om met de media en staat een driftige vorm van voetbal voor die vanwege zijn voorkeur voor stevige muziek ‘heavy metal football’ wordt genoemd. Maar vooral achterin staat de ploeg vaak te schutteren als een verlegen boyband.

Gokken voetbal GettyMan United, de Red Devils, heeft ten opzichte van vorig Premier League seizoen wel zichtbare stappen gemaakt. Het belangrijkste verschil is vrij cruciaal: er wordt meer gescoord. In het eerste seizoen van Jose Mourinho in Manchester was de club de koning van het gelijke spel. Nu worden weer ouderwetse monsterscores geboekt en is na zeven duels (negentien punten) het doelsaldo 21 tegen 2.

Paul Pogba en Marouane Fellaini ontbreken bij de gasten en dat geeft enige kopzorgen op het middenveld, altijd veruit de belangrijkste zone in een Mourinho-team.

Atletico Madrid – FC Barcelona

Inmiddels heeft Atletico driemaal in het nieuwe onderkomen Wanda Metropolitano gespeeld. In de Spaanse competitie werd tweemaal gewonnen, in de Champions League greep Chelsea de zege. Na zeven speelronden heeft de Spaanse kampioen van 2014 al zes punten achterstand op Barca. Het lijkt er op dat trainer Diego Simeone er sinds de kampioenstitel niet in is geslaagd om het team grondig te verversen. Nog steeds draait het om Koke, Filipe Luis, Diego Godin en Gabi, al was Antoine Griezmann na dat kampioenschap wel een belangrijke aanvulling.

Bij Barcelona heeft Lionel Messi het als vanouds op zijn heupen met al elf goals en twee assists. De Catalanen wonnen drie van de laatste zes onderlinge duels en verloren er een. Op bezoek in Madrid won Barca zelfs vijf van de vorige zes keer (doelsaldo 7-10).

Voorspellingen voetbal

Liverpool staat bij bookmaker Mr Green op 2.62 om te winnen, gelijkspel  noteert 3.30 en winst Manchester United levert 2.63 per euro op. We tippen dat beide teams gaan scoren  @1.67.

Atletico Madrid noteert 2.50, gelijkspel 3.30 en Barcelona 2.50. Dat Messi minstens eenmaal scoort staat op 2.38. Lees: wedden op voetbal.