Tottenham Hotspur – Manchester United. Het is de vroegste pot vandaag in de Engelse Premier League: Tottenham Hotspur ontvangt het Manchester United van Louis van Gaal op White Hart Lane. De Londenaren doen het al een paar seizoenen niet al te best, ondanks dat er een aantal jaren geleden flinke financiële opsteker om de hoek kwam kijken. Met de ploeg uit Manchester gaat het daarentegen alleen maar de goede kant op. Na de slechtste seizoenstart ooit in de geschiedenis van ‘The Red Devils’ wint het nu de wél de wedstrijden en begint het te lopen. Manchester United staat nu derde, achter Chelsea en Manchester City.

Matig seizoen Tottenham

Ondanks alweer een matig seizoen tot nu toe – Tottenham staat nu op plek zeven – won het afgelopen vrijdag wel uit bij Leicester City. Met 1-3 ging het huiswaarts en kon het weer eens drie punten bijschrijven. Ook United won thuis op Old Trafford. Met dezelfde cijfers werd het Newcastle United van Alan Pardew naar huis gestuurd. Toch een team die vaak genoeg stunt in de competitie en veel kwaliteiten kent.

Belangrijk voor Van Gaal is dat superspits Radamel Falcao weer fit is. Afgelopen zondag kon hij sinds 5 oktober weer eens in de basis starten en was hij meteen goed voor een assist. Wayne Rooney werkte de bal binnen. De Engelsman maakte er twee, Robin van Persie schoot de derde tegen de netten.

Tottenham en United blimmen beide uit het dal

Tottenham staat dan ‘maar’ op plek zeven in de League, maar heeft wel de laatste vier wedstrijden gewonnen. Je kunt dus zeggen dat ook Spurs, net als Manchester United uit het dal lijkt te kruipen. De man die het meest in het oog springt zonder twijfel ex-ajacied Christian Eriksen. Hij maakte tot nu toe zeven doelpunten en is in bloedvorm. Bij de ploeg van Van Gaal begint Robin van Persie ook in zijn element te raken en maakt veel goals de laatste tijd.

Samen met Wayne Rooney neemt hij het voortouw binnen de ploeg. De Argentijn Angel Di Maria is nog niet fit en revalideert van een blessure. Hij was aan het begin van het seizoen één van de belangrijkste mannen op het veld en maakt de droomaanval compleet. De verwachting is wel dat hij snel weer zijn rentree maakt. Net als Daley Blind, die nog aan de kant staat vanwege een enkelblessure.

De wedstrijd tussen Tottenham Hotspur – Manchester United begint om 13.00 uur.