Tottenham Hotspur – Arsenal. Met twee heerlijke derby’s in het vooruitzicht kent de Premier League een uitstekend voetbalweekend. De Merseyside-clash tussen Everton en Liverpool en de Londense ontmoeting tussen Tottenham Hotspur en Arsenal staan altijd garant voor spektakel.

Londense derby: Tottenham Hotspur – Arsenal

De 24ste speelronde van de Premier League trapt vanmiddag om 13:45 uur af met een gigantenclash op White Hart Lane. Dat de rivaliteit tussen deze twee teams enorm is, mag een understatement genoemd worden. De spanningen tussen beide clubs ontstond toen Arsenal in 1913 naar de wijk Highbury in Noord-Londen verhuisde en zich zodoende op hetzelfde terrein ging bevinden als Tottenham. The Spurs waren daar niet van gediend en het begin van de rivaliteit was een feit. Dat Arsenal de laatste decennia een stuk succesvoller is dan de aartsrivaal, zorgt in het witblauwe kamp ook voor de nodige frustraties.

Arsenal opnieuw boven Tottenham

Ook dit seizoen is Arsenal hoger op de ranglijst te vinden. De ploeg van trainer Arsène Wenger bezet momenteel de vijfde plaats in de Premier League, maar de achterstand op Southampton en Manchester United is nihil. Plaatsing voor de Champions League is daardoor zeker nog niet uitgesloten voor The Gunners. Tottenham heeft twee punten minder dan Arsenal en lijkt na een moeilijke competitiestart eindelijk de weg omhoog te hebben gevonden. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan Christian Eriksen, die zijn ploeg al meerdere keren in de slotfase behoedde voor puntenverlies. Ook Harry Kane is met tien competitiegoals belangrijk voor de ploeg van coach Mauricio Pochettino.

Everton – Liverpool

Om 18:30 uur kan de voetballiefhebber zich opmaken voor nog een fraai affiche. Everton en Liverpool gaan in een onderling gevecht op Goodison Park uitmaken wie in ieder geval voor de komende maanden met opgeheven hoofd door Liverpool kan lopen. Beide ploegen kennen een wisselvallig seizoen. Liverpool bezet momenteel de zevende plaats en heeft met name in thuiswedstrijden moeite om tot overwinningen te komen. Everton stelt met de huidige twaalfde plaats al helemaal teleur. The Toffees nestelden zich in de afgelopen jaren steevast in de Engelse subtop, maar zal nu moeten knokken om zich te plaatsen voor Europees voetbal.

Tottenham Hotspur – Arsenal begint vanmiddag om 13:45 uur, de wedstrijd Everton – Liverpool wordt om 18:30 uur afgetrapt.