Swansea – Chelsea. Zo ongeveer elke competitie ligt halverwege wel even stil. Maar niet in Engeland. De Premier League loopt dus door, en voor elke voetballiefhebber moet dat mooi zijn. Ook dit weekend. Een mooi programma, met onder andere Manchester City – Arsenal. Maar ook koploper Chelsea komt weer in actie. Morgen speelt het team van trainer José Mourinho uit bij Swansea City. En bij beide teams loopt het de laatste twee weken iets minder.

Swansea – Chelsea

Ondanks de mindere weken van beide teams won Chelsea haar laatste wedstrijd thuis van Newcastle United. Met 2-0 won Chelsea op Stamford Bridge. Daarna liep het niet als te best bij Chelsea. De ploeg is dan wel koploper, maar na de overwinning op West Ham ging het in de competitie hard onderuit bij Tottenham. Met 5-3 gingen The Blues de boot in, en dat nadat ze daarna de week daarvoor ook al gelijk speelden tegen Southampton. De ploeg van Koeman hield Chelsea thuis op 1-1.

Ondanks dat is Chelsea morgen wel de grote favoriet uit bij Swansea. Daar loopt het alles behalve lekker. Op sportief gebied de laatste weken, maar ook op de transfermarkt kent het wat moeilijke tijden. Een van de belangrijkste spelers van Swansea, Wilfred Bony, is namelijk vertrokken naar het grote Manchester City. Voor 35 miljoen euro ging hij weg bij Swansea, waar hij 34 goals maakte. Het team moet het dus zonder hem stellen, en dat zal wel even wennen zijn. Swansea heeft de laatste drie weken niet meer gewonnen in de Premier League en dat zijn ze niet gewend. Verlies bij Liverpool en vervolgens twee keer een 1-1 gelijkspel tegen Queens Park Rangers en West Ham United. Swansea kan morgen het publiek dus weer eens trakteren door Chelsea te verslaan.

Topscorer in de Premier League

Bij Chelsea zijn het vooral Diego Costa, Eden Hazard en Cesc Fabregas die in het oog springen. De laatstgenoemde is de assistenkoning en Costa is al goed voor vijftien doelpunten. Daarmee is hij topscorer van de Premier League. De Belg maakte er al acht tot nu toe.

Swansea – Chelsea begint om 16:00 uur.