Manchester United – Southampton. Het lijkt erop dat Louis van Gaal Manchester United langzaam op de rit begint te krijgen. De manager wacht vanmiddag een treffen met Southampton, dat met Ronald Koeman eveneens onder leiding van een Nederlandse coach staat.

Manchester United – Southampton

Aan het einde van vorig jaar leek niets een vroegtijdig ontslag van Van Gaal nog in de weg te staan. De coach slaagde er maar niet om United punten te laten pakken, maar bovendien aantrekkelijk te laten spelen. Wedstrijden zonder doelpunten waren vaker regel dan uitzondering en elke week zakte de recordkampioen verder weg op de ranglijst. De Engelse media waren genadeloos voor Van Gaal, die zijn irritatie steeds moeilijk kon verbergen voor de buitenwacht.

Maar sinds 26 december (2-0 verlies bij Stoke City) is United nu zonder nederlaag. Duels met Chelsea (0-0) en Newcastle Unted (3-3) leverden een punt op, terwijl de wedstrijd tegen Swansea City (2-1) en de beladen derby tegen Liverpool (0-1) werd gewonnen. De huidige vijfde plaats geeft de burger moed en zelfs de titel is nog niet helemaal uitzicht. The Mancunians hebben namelijk zeven punten minder dan koploper Arsenal en het seizoen heeft nog zestien speelronden te gaan. Andere concurrenten als Leicester City, Manchester City en Tottenham Hotspur laten bovendien ook nog de nodige steken vallen en United zou zich deze winterstop nog kunnen versterken met de nodige namen.

Van Gaal versus Koeman

Louis van Gaal Ronald Koeman Manchester United - SouthamptonVanmiddag om 16:00 uur komt Southampton op bezoek op Old Trafford. Ook voor die ploeg geldt dat het een moeilijke periode kende aan het einde van 2015, maar dat de recente uitslagen hoop bieden. De ploeg van Koeman was in de laatste twee thuisduels namelijk te sterk voor Watford (2-0) en West Bromwich Albion (3-0) en klom daardoor naar de tiende plaats in de Premier League. Het duel in Manchester is er natuurlijk ook eentje tussen Van Gaal en Koeman, twee Nederlandse managers die het in het verleden wel eens met elkaar aan de stok hadden.

Southampton verzekerde zich deze week van de komst van spits Charlie Austin, die overkwam van Championship-club Queens Park Rangers en mogelijk direct in de basis staat tegen United. “Hij is erg fit vergeleken met de rest van het team. Dat had ik niet verwacht, maar het is fijn om verrast te worden”, citeert Voetbal International de Nederlander. Austin moet in de spits Graziano Pellè vervangen, die nog niet geheel fit is. Het duel tussen United en Southampton begint vanmiddag om 16:00 uur.

Wedden op Manchester United – Southampton

Bij 888sport kun je inzetten op Manchester United – Southampton. Vorig jaar wonnen The Saints door een doelpunt van Dusan Tadic verrassend met 1-0 op Old Trafford. Geloof jij in een nieuwe stunt? Dan kan je dat veel geld opleveren! Een zege van Southampton staat namelijk genoteerd op liefst 4.60! Een zege van United heeft een notering van 1.87 en een gelijkspel 3.50. Memphis Depay heeft het momenteel moeilijk in Manchester en kan daarom wel een doelpunt gebruiken. Wanneer je daar op inzet, is iedere euro goed voor 3.60! Of laat Austin zich direct zien bij Southampton? Een doelpunt van hem staat genoteerd op 3.80.