Manchester United – Manchester City. Een echte derby op het programma in de Engelse Premier League: United tegen City. De ploeg van trainer van Louis van Gaal neemt het thuis op tegen het team van Pellegrini. Daarnaast zijn het de huidige nummer drie en vier van de Engelse competitie, vlak achter Arsenal en koploper Chelsea. United met 62 punten, City met 61 punten.

Manchester United – Manchester City

Een heet namiddagje op Old Trafford dus. En met Manchester United gaat het goed de laatste tijd. De laatste wedstrijd sloot het winnend af, zonder superaanvallers Radamel Falcao en Robin van Persie. Wayne Rooney is op het moment de grote man, die ook afgelopen weekeinde scoort in de gewonnen wedstrijd tegen Aston Villa. Daarnaast gaf de Argentijnse buitenspeler Angel di Maria zijn tiende assist van het seizoen. United ligt dus op schema voor de Champions League en gaat met vertrouwen de derby tegemoet.

En dat is logisch, als je naar de situatie kijkt van Manchester City. De ploeg van de Chileen Pellegrini ligt onder druk en verloor afgelopen weekeinde zelfs van Crystal Palace. Een pijnlijke nederlaag, die de druk op de trainer doet toenemen. Al wekenlang wordt er gesproken over een opvolger. En zelfs Ronald Koeman, de huidige trainer van Southampton die het zo goed, klinkt in de zogenaamde wandelgangen.

Citizens opzoek naar eerherstel

Een aantal weken geleden was City nog verwikkeld in een heuse strijd met Chelsea om het kampioenschap, maar de zaken liggen er op het moment heel anders bij. Bij United lijkt het langzaam te gaan draaien na een beroerde seizoenstart, voor City daarentegen geldt het tegenovergestelde. Van de laatste vijf wedstrijden werden er maar één keer gewonnen. Burnley, FC Barcelona en Crystal Palace deden de ’Citizens’ pijn. Eerherstel op Old Trafford is dus wat telt.

United won vier van de laatste vijf wedstrijden, en er werd alleen maar verloren van Arsenal. Het enige wat de ploeg van Daley Blind zorgen kan baren, is dat de laatste vier ontmoetingen tegen Manchester City verloren gingen. Het lijkt erop dat de kans op een overwinning voor de ploeg Van Gaal groter is dan het afgelopen seizoen. Toen kende United nog een lastig seizoen onder leiding van David Moyes, die nu bij het Spaanse Real Sociedad aan de slag is gegaan.

De derby op Old Trafford, Manchester United – Manchester City begint om 17.00 uur Nederlandse tijd.