Liverpool – Manchester City. Voor Liverpool en Manchester City is het afgelopen week een zware week geweest. Beide ploegen gingen onderuit op het Europese toneel. Liverpool is definitief uitgeschakeld in de Europa League en City heeft nog een klein kansje uit bij Barcelona, in de Champions League. Vandaag spelen beide teams tegen elkaar.

Liverpool in vorm voor Liverpool – Manchester City

Anfield is het toneel van de Premier League wedstrijd tussen de twee Engelse giganten. Afgelopen weekeinde won Liverpool knap, uit bij het Southampton van Ronald Koeman met 0-2. En de ploeg van Rodgers is ook gewoon in vorm. Van de laatste vijf wedstrijden ging het er vier keer vandoor met de drie punten. Maar afgelopen donderdag ging het na penalty’s onderuit bij het Turkse Besiktas en lopen de Engelsen de kwartfinale van de Europa League mis.

Manchester City stuk minder in vorm

Ondanks de goede reeks van Liverpool staat het ‘maar’ zesde, onder andere te wijten aan de slechte seizoenstart die de ploeg kende. Met Manchester City gaat het na lange tijd weer iets minder. Het staat wel gewoon tweede in de Engelse Premier League, maar van de laatste vijf wedstrijden werden er maar twee winnend afgesloten. Afgelopen woensdag ging het met 1-2 onderuit, thuis tegen FC Barcelona in de achtste finales van de Champions League.

Toch zal de ploeg van Manuel Pellegrini de favoriet zijn in de wedstrijd tegen Liverpool. De ploeg heeft veel grote namen die het verschil week na week maken. Sergio Aguero, David Silva Touré Yaya en Samir Nasri zijn de belangrijkste schakels bij Manchester City. De ploeg staat op plek twee in de competitie, achter Chelsea, dat met een ruimte voorsprong af lijkt te stevenen op het kampioenschap.

Liverpool hoopt op stunt tegen Manchester City

De kritiek op Liverpool-trainer Brendan Rodgers neemt af, nu het weer goed gaat met de ploeg. In het begin van het seizoen pleitten veel supporters voor een vertrek, net nadat hij het seizoen ervoor een geweldig draaide met ‘The Reds’. Het lijkt erop dat het vertrouwen na een paar maanden weer terug is, en hoopt heel Liverpool op een stunt tegen het Manchester City van Pellegrini.

De wedstrijd Liverpool – Manchester City begint op Anfield om 14.00 uur Nederlandse tijd.